ArtikelenJapanReisliteratuur

Reisliteratuur: Japan, tussen rust en tumult van Nicolas Wauters

We hebben wat te vieren! Onlangs hebben we namelijk de 100.000 views bereikt op onze website. In november 2018 zijn we na onze reis van 4 maanden door Zuid-Amerika gestart met Reisprins.nl en zeker de afgelopen maanden neemt het aantal bezoekers enorm toe. Tijdens deze periode hebben we regelmatig artikelen geschreven over Japan. Zo hebben we als eens onze 11 tips voor jouw trip naar Tokio gegeven en een reisroute door Japan. Daarnaast is door jaren heen ook de review over het huren van een Pocket Wifi in Japan erg vaak bezocht. Onlangs passeerde mij het gloednieuwe boek Japan, tussen rust en tumult van Nicolas Wauters. In dit artikel vertellen we je over onze belevenissen in Japan en hoe we dit terug hebben gezien in dit boek.

Japan

Japan is een land in het oosten van Azië en bestaat uit maar liefst 6.852 eilandjes. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Deze eilanden nemen in totaal 97% van Japan in en hier vind je dan ook de bekende bestemmingen van dit land. In totaal wonen er ongeveer 125 miljoen inwoners in Japan. De hoofdstad en meest bekende stad van Japan is Tokio. Tokio heeft maar liefst 13 miljoen inwoners. Andere bekende steden zijn Osaka, Kioto, Nagasaki en Hiroshima. Japan is een uitstekend land om als toerist te bezoeken. Er wordt veelal gereisd per trein, en deze rijden allemaal stipt op tijd. Daarnaast is het een enorm schoon en veilig land.

In de zomer van 2017 hebben wij zelf een reis gemaakt door Japan. Op dat moment schreven we nog gewoon blogs voor vrienden en familie. Pas meer dan een jaar later hebben we onze website omgezet in Reisprins.nl en zijn we nu dus 100.000 views verder. We begonnen onze reis door Japan in Tokio waar we bijvoorbeeld de vismarkt van Tsukij, dat destijds de grootste vismarkt ter wereld was. Ook hebben we vanaf de Mori Tower genoten van het uitzicht over de stad. Natuurlijk mocht ook een kijkje op het wereldberoemde Shibuya kruispunt niet ontbreken. Het hoogtepunt was echter wel om de stad verkleed te verkennen in een kart via het geweldige Street Kart Tokyo.

Na Tokio zijn we door doorgereisd naar Hakone waar we het gebied rondom Mount Fuji hebben verkend. Hierna zijn we het Japanse platteland opgegaan. We verbleven in een traditionele ryokan en zijn de omgeving van Furukawa gaan ontdekken op de fiets. Voor een aantal grote bezienswaardigheden zijn we vervolgens doorgereisd naar Kyoto. Je vindt hier talloze oude tempels, kastelen, het gouden paviljoen en het keizerlijk park. Ook de herten in Nara hebben we gezien en het fotogenieke bamboebos in Arashiyama mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Na Kyoto zijn we naar de moderne stad Osaka gegaan om hierna in Hiroshima uit te komen. Vooral het gebied dat in teken staat van de aanslag met de atoombommen in Hiroshima was enorm indrukwekkend. Een uitstapje naar het eilandje Miyajima was echter ook niet verkeerd. Na Hiroshima hebben we Nagasaki nog bezocht waar we onder andere een geweldige dag in het themapark Huis Ten Bosch hebben gehad. We sloten de reis af in Fukuoka en hebben zo in bijna 3 weken tijd veel van het land kunnen zien.

Het boek staat vol met prachtige foto’s.
Japan, tussen rust en tumult

De reis naar Japan heeft veel indruk ons gemaakt en zullen we dan ook niet snel meer vergeten. Japan is dan ook zeker een aanrader om heen te reizen. Natuurlijk zijn er talloze reisgidsen te koop over Japan van bekende aanbieders zoals de Lonely Planet Japan, Capitool Reisgidsen Japan of de Insight Guide Japan. Onlangs kwamen we echter het boek Japan, tussen rust en tumult tegen van Nicola Wauters. Dit boek is eigenlijk niet een standaard reisgids. Het 208 pagina’s tellende boek bevat namelijk grotendeels foto’s. De foto’s zijn van prachtige kwaliteit en beslaan soms 2 volledige pagina’s en allemaal afkomstig van Nicolas Wauters.

De schrijver/fotograaf woont namelijk al vanaf 2012 in Japan en heeft dus heel wat beeldmateriaal weten te verzamelen door de jaren heen. Hij is echter vooral werkzaam als gids via zijn eigen bedrijf Tokyo Trip . Alle bekende plekken komen voorbij in dit boek. De steden Tokio, Kioto, Osaka, Yokohama, en Kobe worden onder andere kort besproken. Na een korte uitleg over de stad wordt je overladen met de mooiste foto’s. Ook specifieke kenmerken van Japan zoals de trein, religie, regels en astronomie worden beschreven. Ook dit wordt natuurlijk weer voorzien van een reeks prachtige foto’s.

Om onze 100.000 views te vieren mochten we een exemplaar van Japan, tussen rust en tumult van Nicolas Wauters weggeven.

Dat hebben we gedaan en de winnaar is inmiddels ook bekend gemaakt!

Eindoordeel

Het boek Japan, tussen rust en tumult is een prachtig boek waarmee je een uitstekend beeld krijgt van het land. De teksten zijn beknopt en geven heel kort en bondig uitleg over de verschillende onderwerpen. Het is dan ook meer een aanvulling op de foto’s dan andersom. Het boek is dan ook voornamelijk gevuld met foto’s. Dat is de kracht van het boek, want na het zien van de geweldige beelden wil je absoluut zo snel mogelijk naar Japan toe. Ook als je er al geweest bent is het heerlijk om doorheen te bladeren en terug te kijken op de geweldige bestemmingen.

Als je op zoek bent naar een ouderwetse reisgids vol praktische tips over Japan dan ben je bij dit boek aan het verkeerde adres. Je moet dit boek dan ook niet gebruiken als een praktische reisgids om al je gewenste hotels, restaurants en bezienswaardigheden van Japan mee te plannen. Heb je echter plannen om naar Japan te gaan en wil je wat inspiratie opdoen dan moet je zeker dit boek eens bekijken. De foto’s zijn prachtig en goed aangevuld met korte en informatieve teksten. Hierdoor blader je er heerlijk doorheen en zie je allerlei plekken die je zeker wil bezoeken. Ook krijg je een goed beeld van wat de verschillen zijn tussen de verschillende plekken in Japan.


Japan, tussen rust en tumult
Auteur: Nicolas Wauters
Uitgeverij: Terra Lannoo
EAN: 9782390251682
Prijs: € 24,95, hardcover, 208 pagina’s


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

14 gedachten over “Reisliteratuur: Japan, tussen rust en tumult van Nicolas Wauters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.