Artikelen

Mijn 11 favoriete smartphone apps voor op reis!

Je kan tegenwoordig bijna niet meer zonder je smartphone, en zeker niet wanneer je op reis bent. Zelf heb ik mijn iPhone altijd en overal op zak. Natuurlijk gebruik ik hem niet alleen maar om te whatsappen en foto’s te maken. Voor mijn reis zorg ik altijd voor dat een aantal belangrijke apps zeker op mijn iPhone staan die ik tijdens het reizen goed kan gebruiken. Welke apps dat zijn lees je hier in mijn 11 favoriete apps voor op reis.

1. Tripadvisor
Tripadvisor, een van de favoriete apps voor op reis!

Tripadvisor is een app die ik zowel voor als tijdens de reis vaak gebruik. Op het moment dat we een hotel uit gaan zoeken of een hotel op de planning hebben staan check ik altijd even tripadvisor. Op deze manier kom ik zelden voor verrassingen te staan en krijg ik al een aardig beeld van wat ik kan verwachten.

Niet alleen voor hotels gebruik ik echter de tripadvisor app, maar vooral voor restaurants, activiteiten en cafés. Op locatie schakelen we dagelijks deze app in om te kijken welke eetgelegenheden er in de buurt zijn. Vooral als je op zoek bent naar een specifiek gerecht bij een goed beoordeelde eetgelegenheid is Tripadvisor een van mijn favoriete apps voor op reis.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

2. Booking
Booking, een van de favoriete apps voor op reis!

Booking is voor mij de app die ik het meest gebruik voor het boeken van hotels. De app zoekt heel makkelijk op locaties en regio’s en biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren te sorteren. Of je nu het goedkoopste, dichtstbijzijnde of best beoordeelde hotel wilt, je kan het allemaal enorm eenvoudig vinden met deze app.

Het grote voordeel is ook dat je een zogenaamde genius member wordt van Booking.com zodra je in de afgelopen 24 maanden minimaal 5 voltooide boekingen hebt gemaakt. Met deze status krijg je vervolgens kortingen of een ander voordeel aangeboden bij een mogelijke boeking. Wanneer je tijdens een reis van deze app gebruik maakt zit je al heel snel aan deze status. Hoe je deze app verder kan gebruiken om geld te besparen op je overnachting kan je lezen in dit artikel.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

3. Hostelworld
Hostelworld, een van de favoriete apps voor op reis!

Wat Booking.com is voor het volledige aanbod van hotels, appartementen en hostels biedt Hostelworld aan voor enkel hostels. Met de app van Hostelworld krijg je per opgegeven locatie snel de beschikbare hostels te zien. Daarnaast kan je filteren op je eigen wensen, zoals een privékamer, faciliteiten of prijs.

Net als bij Booking.com kan je als gebruiker beoordelingen geven aan een hostel na je verblijf. Aangezien veel backpackers gebruik maken van Hostelworld krijg je echt beoordelingen te zien die ook voor jou zullen gelden. Vooral tijdens onze reis door Zuid-Amerika hebben we veel van deze app gebruik gemaakt.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

4. Trail Wallet
Trail Wallet, een van de favoriete apps voor op reis!

Een mogelijk wat onbekendere app in deze lijst is de app van Trail Wallet. Deze app is speciaal gemaakt om je budget in de gaten te kunnen houden tijdens je reis. Vooral wanneer je dus op een budget reist, en voor een wat langere periode op pad gaat is een dergelijke app zeer bruikbaar.

Trail Wallet biedt je de mogelijkheid om op voorhand aan te geven wat je budget is voor je komende reis. Tijdens je reis kan je alle mogelijke valuta je bestedingen invoeren in de app. Gedurende de reis kan je zien of je je goed aan je (dag)budget weet te houden. De app biedt hierin allerlei mogelijkheden om je bedragen later in Excel te kunnen verwerken. Je moet hierbij denken aan verschillende categorieën, locaties, datums en valuta.

Download de app hier voor je iPhone

5. Skyscanner
Skyscanner een van de favoriete apps voor op reis!

Skyscanner is een app waarmee je snel en eenvoudig op vluchten kan zoeken. Bij het invoeren van de locaties en de datums geeft de app een overzicht van de mogelijke vluchten die je kan boeken. Je kan hierin vervolgens onder andere filteren op tijd, overstaptijd en prijs. Deze criteria kan je overigens ook gebruiken om de vluchten op te sorteren.

Wanneer wij voor een reis een vlucht gaan boeken gebruik ik altijd deze app. Het voordeel is namelijk dat je met deze app ook binnen een maand heel overzichtelijk kan kijken wat de prijzen per dag zijn. Op deze manier kan je je reisdatums aanpassen op basis van de prijzen die er worden weergegeven. Als je dus niet persé vast zit aan een specifieke datum is deze optie erg handig en kan het je veel geld besparen door bijvoorbeeld een dag later te vliegen.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

6. Currency
Currency, een van de favoriete apps voor op reis!

De currency app is zo goed vanwege zijn eenvoud. De app doet namelijk maar 1 ding en dat is de wisselkoersen van de door jou gekozen valuta weergeven. In de app geef je gewoon aan voor welke landen je de wisselkoersen wilt zien en je krijgt direct een duidelijk overzicht.

Wanneer je op een specifieke valute klikt biedt de app je ook de mogelijkheid om een berekening te doen, zodat je hierna kan kijken wat deze voor invloed heeft op de andere wisselkoersen die je in je lijst hebt staan. Met een simpele swipe naar beneden worden overigens de wisselkoersen bijgewerkt en ben je dus altijd up-to-date!

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

7. Uber
Uber, een van de favoriete apps voor op reis!

Hoewel Uber in Nederland nogal aan strenge regels gebonden is en hierdoor niet zo populair is als in het buitenland hebben wij sinds de zomer van 2018 hier erg goede ervaringen mee. Tijdens ons verblijf van 2 maanden in Brazilië werd ons direct aangeraden om van Uber gebruik te maken. We hebben dit dan ook veelvuldig gedaan en met grote tevredenheid, sindsdien is dit echt een van onze favoriete apps voor op reis.

Uber is enorm handig als je een taxirit wilt boeken, maar de taal niet helemaal goed spreekt. Je hoeft enkel via de app een locatie in te voeren waar je heen wilt en je krijgt de prijs hiervoor te zien. Wanneer je dit bevestigt zal er een uber chauffeur aan je gekoppeld worden en je krijgt te zien hoe snel je deze kan verwachten op jouw locatie. Als je jouw uber account aan een creditcard hebt gelinkt wordt het bij aankomst op de bestemming ook nog eens automatisch afgeschreven en hoef je de chauffeur niets contact te betalen. De uber chauffeurs zijn over het algemeen erg betrouwbaar doordat ze door de klanten beoordeeld worden en erg afhankelijk zijn van deze beoordelingen.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

8. Been
Been, een van de favoriete apps voor op reis!

Been is een App waar je niet heel veel aan hebt maar voor de echte landen verzamelaar handig is. In deze app kan je namelijk heel simpel aangeven welke landen je allemaal al hebt bezocht. Zowel op een wereldkaart als in een landenoverzicht kan je vervolgens (laten) zien waar op de wereld je allemaal al geweest bent.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

9. Google Translate

Als je naar landen gaat waar je de taal niet (goed) spreekt dan is de Google Translate app een echte must voor je smartphone. In 2017 hebben wij Japan bezocht en waren erg blij dat we met behulp van een pocket wifi overal gebruik konden maken van deze app.

Google Translate biedt verschillende manieren om te vertalen. Je kan dit doen door een foto te maken van een tekst, een tekst in te typen of zelf te schrijven of door een zin in te spreken. Vervolgens kan de vertaling op je scherm tevoorschijn komen als tekst, of hij kan door Google Translate ook uitgesproken worden. In een land waar je de taal totaal niet spreekt kan dit erg goed van pas komen. Handig is ook de functie om na een vertaling in tekst je scherm een kwartslag te draaien waardoor deze beeldvullende op je smartphone komt te staan. Op deze manier is hij veel makkelijker aan een andere persoon te tonen. Zeker voor een land waar ik de taal totaal niet spreek is dit echt een van mijn favoriete apps voor op reis.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

10. Google Maps
Google Maps, een van de favoriete apps voor op reis!

Natuurlijk mag Google Maps niet ontbreken in deze lijst. Veel mensen zijn voorstander van de app Maps.me waar je offline kaarten op je smartphone kan opslaan. Wat die mensen mogelijk niet weten is dat dit bij Google Maps ook gewoon mogelijk is, waardoor deze app voor mij toch echt de voorkeur heeft. Daarnaast is het zo dat dit in de EU al geen probleem meer is door het vervallen van de roamingkosten. Reis je buiten de EU dan ben ik zelf wel een voorstander van een pocket wifi of een lokale simkaart.

Met Google Maps op je smartphone is verdwalen geen optie meer. Je kan heel snel vinden waar je je op dat moment bevindt, en hoe je het snelst naar je bestemming wil komen. Natuurlijk kan je Google Maps ook als navigatie gebruiken voor wandelroutes en autoroutes, maar hij is ook uitermate geschikt voor het openbaar vervoer. Wanneer je het zogenaamde treintje selecteert krijg je namelijk jouw route te zien met het openbaar vervoer en niet enkel voor de trein. Met deze app hoef je dus niet langer te zoeken welk busnummer je moet hebben en hoe laat deze bus vertrekt. Om deze reden ben ik dan ook een groot liefhebber van Google Maps.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

11. Facebook Messenger

De laatste app heb ik eigenlijk altijd op mijn smartphone staan, maar gebruik ik op reis misschien nog wel meer dan normaal; Facebook Messenger. Facebook Messenger gebruik ik tijdens het reizen om contact te houden met het thuisfront. Natuurlijk gebruik ik hier ook regelmatig WhatsApp voor, maar ik vind dat Facebook Messenger één groot voordeel heeft en dat is het videobellen.

Waar ik in het verleden Skype gebruikte om te videobellen met het thuisfront doe ik dit nu voornamelijk met Facebook Messenger. Mijn contacten heb ik toch al op Facebook zitten, dus waarom zou ik hier nog een apart programma als Skype voor gebruiken. Daarnaast biedt het zowel mijzelf als de persoon aan de andere kant van de lijn de mogelijkheid om ook op een groter scherm te videobellen. Videobellen via Facebook Messenger kan namelijk ook gewoon via de laptop, pc of tablet waar dit voor WhatsApp helaas nog niet mogelijk is. Voor contact met het thuisfront is dit dan ook een van mijn favoriete apps voor op reis.

Download de app hier voor Android smartphone of je iPhone

Dit zijn mijn 11 favoriete smartphone apps voor op reis. Heb jij ook nog een handige app die je vaak op reis gebruikt maar hier niet tussen staat? Laat het me dan even weten in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.