ArtikelenAziëJordanië

Onze reis naar Jordanië in 11 YouTube video’s

Ik heb de tip al eens eerder gegeven bij de voorbereidingen voor onze reis naar Japan: kijk op YouTube. Er is veel meer te vinden dan onzinnige kattenvideo’s, slechte muziek en iets té vrolijke vloggers. YouTube bevat een enorme bron aan informatieve video’s. Deze zijn bijzonder handig zijn om je voor te bereiden om een reis. Denk aan locaties, bezienswaardigheden, hotels of activiteiten. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kan er wel video’s over terugvinden op YouTube. Ook voor onze reis naar Jordanië ben ik daarom YouTube maar eens door gaan spitten.

Na wat zoeken bleek er al snel een enorm aanbod te zijn op YouTube met video’s over Jordanië. Natuurlijk heeft het YouTube kanaal van Expedia weer een zeer nuttige informatieve video erop staan om de eerste indrukken te krijgen. Al snel vond ik echter ook verschillende reisvloggers met een groot aantal video’s. Deze geven naar mijn idee altijd een betere impressie van je bestemming. Daarnaast gaan ze vaak ook in op specifieke onderwerpen. Zo zijn er veel verschillende video’s te vinden op YouTube over bestemmingen in Jordanië zoals Petra, Jerash, de Dode Zee en Aqaba. Daarnaast heb ik verschillende video’s gevonden over het eten, de gebruiken en praktische zaken. Genoeg aanbod dus over Jordanië op YouTube!

Onze reis naar Jordanië in YouTube video’s

Met nog een aantal weken te gaan voordat we op reis gaan naar Jordanië heb ik mijn favoriete video’s voor je op een rijtje gezet. Niet alleen heb ik hier met veel plezier naar gekeken, maar het heeft me ook een beter beeld gegeven van het land. Als je benieuwd bent welke plaatsen we allemaal gaan bezoeken en hoe we dit gaan doen dan moet je zeker het artikel lezen dat we eerder hebben geplaatst.

Een van de kanalen die ik altijd als eerste bezoek is het YouTube kanaal van Expedia. Hier vind je van talloze locaties mooie video’s met algemene uitleg over de bestemming. Ook over Jordanië stond er een handige videoop. Het geeft je in ieder geval een goed beeld van wat er allemaal te zien en doen is.
Eenmaal aangekomen in Amman zullen wij ook direct een lokale simkaart aanschaffen. We hebben hier al eens een uitgebreid artikel over geschreven en we zullen daar zeker onze ervaring in Jordanië aan toevoegen. Deze video van Traveltomtom is dan ook erg handig want geeft je precies aan waar je de lokale simkaart kan kopen op het vliegveld en waar je wat betreft de prijs op moet letten.
Het was de bedoeling om met Transavia van en naar Jordanië te vliegen. Helaas is dat niet helemaal meer gelukt. Transavia heeft wel verschillende uitgebreide reisvideo’s op hun YouTubekanaal staan waaronder een aantal over Amman. Twee presentatoren nemen je mee door Jordanië. Het is niet helemaal mijn stijl maar de beelden zijn mooi en de informatie is goed.
Onze eerste bestemming in Jordanië zal logischerwijs de hoofdstad Amman zijn. Hier zullen we landen en ook een aantal dagen doorbrengen. Deze video van Traveltomtom is geeft een goed beeld van wat er allemaal te doen is in de stad. Ook krijg je direct te zien dat er naast het oude historische deel van Amman ook een heel nieuw modern gebied is.
Een van de uitstapjes die we willen doen vanuit Amman is het bezoeken van Jerash. Deze verwoeste stad is grote bezienswaardigheid op ongeveer 45 kilometer ter noorden van de hoofdstad Amman. In deze video van World Nomac krijg je een goed beeld van hoe een dag naar Jerash eruit kan zien.
Naast de verschillende bezienswaardigheden kijken we ook enorm uit naar het eten in Jordanië. De verschillende oosterse gerechten zouden enorm lekker moeten zijn. Deze video van Jumping Places laat je zien waar je moet zijn voor de beste falafel, kanafeh, humus of baba ganoush, Ook krijg je direct een idee hoe veel het eten je ongeveer zal kosten.
Na Amman en Madaba reizen we verder door Jordanië naar de Dode Zee. Het drijven in de dode zee zou echt een unieke ervaring moeten zijn. Je kan dan ook talloze filmpjes vinden op YouTube over dit fenomeen. Deze video van Forrest Lee is een van de best bekeken video’s over de Dode Zee in Jordanië en geeft ook een heel goed beeld van de ervaring.
Na de Dode Zee reizen we verder naar Dana. Dana is een heel klein dorpje in de bergen van Jordanië. Hier bevindt zich het gelijknamige natuurreservaat dat voornamelijk bestaat uit verschillende “wadi’s”, oftewel grote bergkloven. Er zijn talloze planten- vogel- en diersoorten te vinden. Een van de aanraders in dit gebied is de Wadi Ghuweir. Deze wadi zou een prachtige wandeling moeten zijn, dus willen we die zeker gaan wandelen. In deze video van When Adventure Knox krijgen we een heel goed beeld van deze wandeling!
Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan Petra niet in onze reis naar Jordanië. Deze wereldberoemde bezienswaardigheid staat ook wel bekend als een van de 7 nieuwe wereldwonderen en willen we daarom maar al te graag zien. Een van de best bekeken video’s is die van Cody Buffinton. In deze video krijg je goede duidelijke uitleg wat je allemaal kan zien bij een bezoek aan Petra en hoe dit in zijn werk gaat. Je kan nog talloze video’s vinden over Petra, maar deze vonden wij kort, bondig en erg leuk om te zien.
Na Petra gaan we een aantal nachten verblijven in de Wadi Rum woestijn. We kijken hier enorm naar uit, want naast het feit dat we nog nooit eerder in een woestijn hebben overnacht verblijven we ook nog eens in een dome in het Aladdin Camp. Dit zou echt een unieke ervaring moeten zijn, zeker ’s nachts. Toevallig zagen we onlangs een video van The Other Side die ook in eenzelfde accommodatie in Aladdin Camp hebben verbleven. Om een goed idee te krijgen van deze plek is dit dus een uitstekende video.
We eindigen onze reis in Aqaba. Dit is dé vakantiebestemming van Jordanië. Je zou hier heerlijk moeten kunnen snorkelen en duiken in de Golf van Aqaba. Wij hebben echter een erg leuke activiteit gepland staan. We gaan namelijk naar naar het Saraya Aqaba Waterpark. Het park is in 2021 geopend en wij gaan dus een dagdeel lekker zwemmen maar vooral veel glijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.