2022AziëJordaniëJordanië en Cyprus (11/08/2022-27/08/2022)Reisverslagen

Ons gewijzigde plan voor de zomer van 2022: Jordanië!…en Cyprus!

Vorig jaar zomer hebben we een prachtige roadtrip gemaakt door Denemarken, Zweden en Duitsland. We kijken hier met erg veel plezier op terug, maar waren enorm blij dat we in december van 2021 ook nog een mooie reis naar het zonnige Curaçao hebben kunnen maken. Gelukkig zijn de maatregelen de afgelopen tijd nog verder versoepeld. Dat betekent dat we deze zomer weer eens een echte verre reis kunnen gaan maken. Om echt weer eens te proeven van een andere omgeving, andere cultuur en andere taal hebben we besloten om deze zomer de stap naar het Midden-Oosten te maken. In deze regio zijn we nog nooit geweest, en daarom is ons plan om in deze zomer van 2022 naar Jordanië te gaan! Maar dat is nog niet alles, want vanwege een probleem met de terugvlucht gaan we ook nog twee dagen naar Cyprus!

Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten. Het land grenst aan Syrië, Irak, Saudi-Arabië en Israël. Hierdoor zal het in eerste instantie veel mensen afschrikken, maar dat is helemaal niet nodig. Jordanië is namelijk een van de meest veilige en rustigste landen van deze regio. Je zit dan ook dat er online heel veel reizen aangeboden worden naar dit land van bekende aanbieders zoals Riksja Travel, NRV of Djoser. Ook op reisblogs zoals ReisJunk, Reisjevrij en TravelAway kan je enorm veel informatie vinden. De reisblog Reisreport maakt daarnaast ook prachtige reisgids magazines zoals het prachtige Reisreport reisgids magazine over Jordanië waar we veel nuttige informatie uit hebben kunnen halen.

We hebben zowel de reisorganisaties als de blogs gebruikt om een route voor onze eigen reis samen te stellen. Hierbij hebben we gekozen voor locaties in Jordanië die bijna overal terugkomen en voor een mooie gevarieerde reis moeten gaan zorgen. Aangezien wij 14 dagen op reis gaan nemen we ruim de tijd.

Reisroute

Jordanië is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland en de eerste bestemming die we aan zullen doen is de hoofdstad Amman. Deze stad heeft 4 miljoen inwoners en zou een goed startpunt van onze reis moeten zijn. Vanuit hier kunnen we de reis starten met het ontdekken van deze stad en het maken van enkele dagtrips.

Vanuit hier reizen we verder naar Madaba. Dit is een stad met ongeveer 60.000 inwoners ten zuidwesten van Amman. Naast het feit dat deze stad bekend is vanwege de mozaïek willen we vanuit hier Mount Nebo bezoeken en misschien ook wel een kijkje gaan nemen bij Um er-Rasas. Vanuit Madaba reizen we door naar De Dode Zee, we blijven hier 1 nacht in een resort om de doze zee optimaal te ervaren. Hierna vervolgen we de reis naar het plaatsje Dana. Dana is het grootste natuurreservaat van het land en hier willen we de Wadi Dana Trail of de Wadi Ghuweir Trail gaan lopen. Na Dana reizen we verder naar Petra. Petra is een historische stad en staat op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is de grootste toeristische trekpleister van heel Jordanië.

Hierna trekken we weer de natuur in en zullen we overnachten in de Wadi Rum woestijn. We zullen hier zeker een aantal excursies doen en daarnaast overnachten op een hele bijzondere plek. We sluiten onze reis vervolgens af in Akaba. Deze stad ligt in het uiterste zuiden van Jordanië en is de enige havenstad van het land. Het ligt aan de Golf van Akaba en zou een heerlijke plek moeten zijn om ons verblijf in Jordanië af te sluiten. We vliegen alleen niet meer direct naar huis want we maken nog een korte tussenstop op Cyprus. Daar verblijven we nog 2 dagen in Paphos voor we terugvliegen naar Eindhoven.

Vlucht

Om in de zomer van 2022 in Jordanië te komen nemen we natuurlijk het vliegtuig. We vliegen ditmaal met Transavia. Transavia vliegt namelijk sinds oktober 2021 3 keer per week naar de hoofdstad Amman. Dit gebeurt vanuit vliegveld Schiphol in Amsterdam. Ook Royal Jordanian vliegt regelmatig vanuit Amsterdam naar Jordanië. Deze aanbieder is echter een heel stuk prijziger. Met Transavia vliegen we nu op donderdag 11 augustus 2022 om 14:05 vanuit Amsterdam naar Amman, en op donderdag 25 augustus 2022 vliegen we om 20:40 uur weer terug. Met Transavia naar Amman vliegen is ook helemaal niet zo duur, want wij betalen €387 per persoon voor een retourvlucht. De vlucht duurt ongeveer 5 uur. In de zomer is het in Jordanië 1 uur later dan in Nederland dus die tijd moet je er nog wel even bij optellen.

UPDATE 21/6/2022

Helaas kregen we een andere oplettende reiziger op dinsdag 21 juni 2022 de melding dat de vlucht van Amsterdam naar Amman bij Transavia was geannuleerd. Vanwege de aanhoudende drukte op Schiphol is besloten dat het aantal passagiers verminderd moet worden. Na telefonisch overleg met de luchtvaartmaatschappij hebben we besloten om alleen de heenvlucht te annuleren. Diezelfde avond hebben we nog een andere heenvlucht geboekt bij Tarom Airlines. Deze Roemeense luchtvaartmaatschappij moet ons via Boekarest in Amman brengen. We zullen hierdoor op 11 augustus pas om 20:00 uur vanaf Schiphol vertrekken en na een korte tussenstop pas om 3:10 uur in Amman aankomen. Hiermee is de vlucht ons wel €100 per persoon meer gaan kosten.

UPDATE 8/7/2022

Op vrijdag 8 juli 2022 was het weer zover. Wederom door dezelfde oplettende reiziger kregen we bericht dat nu ook de terugvlucht was geannuleerd. Ook bij ons was dit het geval. We konden helaas geen telefonisch contact krijgen met Transavia maar op de website stond duidelijk dat onze terugvlucht nu ook geannuleerd was. Ditmaal was de zoektocht naar een terugvlucht wel een grotere uitdaging. Omdat we geen zin hadden om voor een meerprijs van €300 per persoon midden in de nacht 6 uur lang op een Italiaans vliegveld te gaan zitten wachten hebben we een mooi alternatief gevonden. We vliegen nu op 25 augustus eerst naar Paphos op Cyprus. Hier blijven we nog 2 dagen extra voordat we terugvliegen naar Eindhoven. Zo plakken we er voor dezelfde prijs nog 2 extra vakantiedagen aan vast!

Hotels

De bestemming en locaties zijn bekend, en de vlucht is geboekt. Zoals ik in een eerder artikel al eens uitgebreid heb uitgelegd ben ik volgens mijn eigen methode op zoek gegaan naar goede accommodaties. De hotels moeten een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben en daarnaast goed aangeschreven staan. Jordanië is niet heel goedkoop, maar het is ook niet nodig om overal voor €100 per nacht te verblijven. Voor deze reis hebben we dan ook een mooie combinatie gemaakt met luxe en authentiekere verblijven. Ik heb voor het gemak dan ook even de hotels voor onze reis naar Jordanië in de zomer van 2022 op een rijtje gezet:

* Canary Boutique Hotel – Amman. 3 Nachten van 11 t/m 14 augustus 2022 – totale kosten JOD 158 (+/- €203) inclusief ontbijt. Dat is dus ongeveer €68 per nacht.

* Aitch Boutique Hotel – an LIH Hotel – Madaba. 1 Nacht van 14 t/m 15 augustus 2022 – totale kosten JOD 45 (+/- €61) inclusief ontbijt.

* Holiday Inn Resort Dead Sea, an IHG Hotel – De Dode Zee. 1 Nacht van 15 t/m 16 augustus 2022 – totale kosten JOD 176 (+/- €239) inclusief ontbijt en diner.

* Dana Tower Hotel – Dana. 2 Nachten van 16 t/m 18 augustus 2022 – totale kosten JOD 65 (+/- €84) inclusief ontbijt. Dat is dus ongeveer €42 per nacht.

* Petra Canyon Hotel – Petra. 2 Nachten van 18 t/m 20 augustus 2022 – totale kosten JOD 139 (+/- €179) inclusief ontbijt. Dat is dus ongeveer €90 per nacht.

* Aladdin Camp – Wadi Rum. 2 Nachten van 20 t/m 22 augustus 2022 – totale kosten JOD 399 (+/- €514) inclusief ontbijt en diner. Dat is dus ongeveer €257 per nacht.

* DoubleTree by Hilton Hotel Aqaba – Akaba. 3 Nachten van 22 t/m 25 augustus 2022 – totale kosten JOD 266 (+/- €342) inclusief ontbijt. Dat is dus ongeveer €114 per nacht.

* Amphora Hotel & Suites – Paphos. 2 nachten van 25 t/m 27 augustus 2022 – totale kosten €290 inclusief ontbijt, €145 per nacht dus.

Autohuur

Tenslotte hebben we besloten om een auto te huren. Dit hebben we gedaan via het all-in autohuur volgens Sunny Cars. Dit is ook de grote kracht van Sunny Cars. Zij hebben een unieke all inclusive formule waarbij alle verzekeringen al berekend zijn. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld ook geen eigen risico meer te betalen mocht je schade rijden. Dat is een enorm geruststellend gevoel wanneer je op reis gaat. Daarnaast hoef je dus ook geen extra kosten meer te maken bij het ophalen van de auto. Omdat we de eerste dagen in Amman zullen verblijven hebben halen we op zondag 14 augustus 2022 pas de huurauto op en gebruiken deze tot we weer terugvliegen naar Nederland. We hebben hierbij gekozen voor een Mazda 2 (of soortgelijk) automaat, uiteraard met airconditioning. Voor deze 12 dagen huur betalen we een totaalbedrag van €600.

Nu ben je helemaal op de hoogte van de reis die we in augustus gaan maken door Jordanië in de zomer van 2022.

Heb je nog leuke tips voor ons? Laat ze dan achter in een reactie onder dit bericht!

4 gedachten over “Ons gewijzigde plan voor de zomer van 2022: Jordanië!…en Cyprus!

 • Hoi Judith & Erik! Nou wat ontzettend leuk dat jullie veel informatie hebben kunnen halen uit het Jordanië reisgids magazine. Dat vinden we natuurlijk leuk om te mogen lezen. We zijn meerdere keren in Jordanië geweest en het is zonder twijfel een prachtig land.

  Heel veel plezier deze zomer! De reis die jullie hebben voorbereid belooft een zeer bijzondere reis te worden!

  Met vriendelijke groet,

  Marlou & Godfried
  REiSREPORT

  Beantwoorden
  • Hoi Marlou en Godfried!

   Bedankt voor jullie bericht. De Jordanië reisgids magazine is zeker erg handig. We kijken er enorm naar uit!

   Beantwoorden
  • Super leuk! Wij hebben de zelfde plannen en gaan in september! Ik ga jullie volgen zodat ik nog meer voorpret krijg van jullie reis!

   Beantwoorden
   • Hoi Mirjam!

    Bedankt voor je reactie, dat moet zeker gaan lukken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij kunne al niet meer wachten!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.