ArtikelenReisproducten

Een fotoalbum maken bij Fotoalbum.nl

Er zijn echt talloze leuke dingen die je kan doen met de foto’s die je op reis hebt gemaakt. In eerdere artikelen hebben we al meerdere opties besproken zoals het afdrukken van retroprints, een afdruk op aluminium, of zelfs het maken van een prachtig fotobehang. Het meest voor de hand liggende is echter nog altijd het maken van een fotoalbum. Natuurlijk gaat dit niet meer zoals vroeger waarbij je de afgedrukte foto’s met van die vervelende stickertjes in een album moet plakken, maar kan je deze helemaal zelf digitaal samenstellen. Zelf hebben we inmiddels veel ervaring in het online maken van een fotoalbum, aangezien Judith dit na iedere reis heeft gedaan. Deze keer was het mijn beurt om hier mee aan de slag te gaan aangezien we benaderd werden door Fotoalbum.nl om hun product eens uit te testen. Toevallig hadden we nog een hele digitale stapel foto’s liggen van onze reis naar Londen van eind 2019 en dus kwam dit aanbod zeer gelegen. In dit artikel lees je dan ook mijn eigen ervaring met het maken van een fotoalbum bij Fotoalbum.nl!

Fotoalbum.nl

Er zijn online werkelijk tientallen aanbieders te vinden waar je een fotoalbum kan maken. Afgaande op de online test van Tips Fotoalbum Maken behoort Fotoalbum.nl met een score van 7,6 tot de topaanbieders van Nederland. Zoals veel aanbieders kan je naast fotoalbums ook wanddecoraties, kalenders of bijvoorbeeld een agenda te maken op de website. Er handig is dat de online software geschikt voor PC, tablets en smartphones, zodat je ook onderweg door kan werken aan je perfecte fotoproduct. Daarnaast is de klantenservice van Fotoalbum.nl 7 dagen per week te bereiken.

Aan de slag!

Om het maken van een fotoalbum goed te testen ben ik zelf aan de slag gegaan. We hadden van onze reis naar Londen nog behoorlijk wat foto’s bewaard en na een selectie kon ik aan de slag.

Type fotoalbum

De eerste stap was het kiezen welke type fotoalbum ik wilde gaan maken. De eerste keuze die je hierin maakt is of je een fotoalbum met hardcover, softcover, spiraal of vlakliggend papier wilt hebben. Daarna maak je de keuze in het formaat, waar je kan kiezen tussen 14×14, A5, 21×21, A4 en 30×30. Wij kozen hierin voor een album met vlakliggend papier. Zeker bij het afdrukken van grote foto’s die over meerdere pagina’s verdeeld zijn is dit een goed optie. Je hebt dan namelijk niet zo’n diepe gleuf tussen de verschillende pagina’s waarin de helft van je foto’s verdwijnt.

Fotoalbum.nl biedt 7 verschillende type fotoalbums.
Fotoalbum samenstellen

Dan is het tijd om echt een de slag te gaan en dat fotoboek helemaal zelf samen te stellen. Het eerste wat je daarvoor moet doen is de foto’s uploaden die je in je album wilt zetten. Ik had hiervoor een mooie selectie met niet té veel foto’s. Dit heb ik bewust gedaan want hierdoor kon ik een aantal foto’s mooi groot afdrukken. Het uploaden ging snel en makkelijk.

Foto’s uploaden
Je foto’s verdelen over de pagina’s

De volgende stap is de foto’s verdelen over de verschillende pagina’s. Een boek heeft standaard 24 pagina’s, dus hou daar rekening mee. Natuurlijk kan je er nog een hoop toevoegen, maar daar betaal je wel extra voor. Het verdelen ging vrij makkelijk maar had beter gekund. Aan de linkerkant vind je namelijk een werkbalk met daarop de tekst indeling. Hier kan je voor een goede strakke indeling kiezen per pagina. Als je dit bij al je pagina’s hebt gedaan kan je ze vervolgens eenvoudig vullen met foto’s.

Een minpunt in deze functie is dat je niet zo makkelijk foto’s kunt omwisselen tussen de verschillende vakken. Ook vind ik het zelf mooi wanneer alle foto’s op dezelfde lijn liggen, maar ook dit is geen zekerheid bij het gebruik van de indeling functie. Het aantal indelingen dat je kan kiezen zou daarom wel uitgebreid mogen worden zodat je hier beter mee kan spelen.

Foto’s verdelen
Extra’s toevoegen aan je fotoalbum

Als alle foto’s verdeeld zijn kan je nog wat extra’s toevoegen. Je moet hierbij denken aan het inkleuren van achtergronden met een vaste kleur of met een foto. Het is helaas niet mogelijk om speciale achtergronden te kiezen. Dit is echter zo opgelost wanneer je op Google een passende achtergrond zoekt en deze middels een upload toevoegt aan je foto’s.

Natuurlijk kan je ook teksten toevoegen, zoals wij onder andere op de omslag hebben gedaan. Wat ik zelf wel een erg leuke optie vond was het toevoegen van een QR code. In ons fotoboek heb ik hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Op deze manier kan ik in het fotoalbum doorverwijzen naar onze website zonder alle teksten over te hoeven nemen. Hiermee had ik het fotoboek helemaal klaar en heb ik de bestelling afgerond.

Het toevoegen van een QR-code is erg origineel!

We mochten niet alleen een mooi fotoalbum laten maken bij Fotoalbum.nl,
maar we mochten ook nog eens een waardebon t.w.v. maar liefst €25 weggeven.

De winnaar is inmiddels al bekend, Suzanne Kroon-Klein gefeliciteerd met de waardebon!

Het eindresultaat

Direct na het afronden van de bestelling kreeg ik per e-mail de orderbevestiging, en 2 dagen later kreeg ik de verzendbevestiging al binnen. Een dag later werd het fotoalbum door de brievenbus geworpen dus de levering en verzending liep erg soepel. Je moet natuurlijk altijd rekening houden met een aantal dagen verwerking omdat het een volledig op maat gemaakt product betreft.

Het fotoalbum was goed verpakt en hij zag er erg netjes uit. De omslag is mooi, stevig en glanzend. De pagina’s hebben een matte afwerking, dus je hoeft niet bang te zijn dat je vingerafdruk te zien zal zijn na het omslaan van een bladzijde. Zoals je kan zien is het boek afgedrukt met vlakliggende pagina’s, waardoor alle foto’s goed te zien zijn.

Ik ben erg te spreken over de kwaliteit van het fotoboek. De afdrukken zijn mooi, de levering snel en de software werkt makkelijk. Als je op zoek ben naar het maken van een simpel en goed fotoalbum dan is Fotoalbum.nl zeker een goede optie. Mocht je op zoek zijn naar een fotoalbum waar je jouw creativiteit helemaal op los kan laten gaan en gekke vormen, achtergronden en nog meer toeters en bellen kan toevoegen dan is de software misschien toch iets te beperkt voor jou.

De omslag heb ik voorzien van een mooie titel en panorama foto.
De foto’s zijn strak ingedeeld
Natuurlijk mochten de foto’s van het bezoek aan de Harry Potter Studio’s niet ontbreken.
Ook grote foto’s worden mooi afgedrukt.

Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

10 gedachten over “Een fotoalbum maken bij Fotoalbum.nl

 • Leuke actie! Ik doe zeker mee. Mijn man en ik zijn momenteel voor langere tijd op huwelijksreis en hebben nu al veel mooie foto’s, dus deze cadeaubon komt zeker van pas ????.

  Beantwoorden
  • Hoi Suzanne, ik volg jullie al een tijdje op Instagram en jullie gaan zeker genoeg foto’s hebben mochten jullie winnen!

   Beantwoorden
 • Marian B

  Leuk om te maken en als herinnering voor later. Ik doe graag mee.

  Beantwoorden
  • Hoi Marian, leuk dat je mee doet aan onze winactie. Vergeet niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken!

   Beantwoorden
 • Ahhh, wat een super leuke actie!! Fotoboeken maken doe ik al jaaaaaren!! Die van jullie is ook erg mooi geworden!
  Hoop in oktober een weekendje naar Krakau te gaan; zou super fijn zijn als ik dan met deze bon een fotoboek kan bestellen! ☺️

  Beantwoorden
 • Wauw wat een mooie actie!
  Dit zou zeker goed van pas komen na de wereldreis ????

  Beantwoorden
 • Miekske Dingens

  Wat fijn! Graag een kansje om ook zo’n leuk fotoalbum te mogen ontwerpen! <3

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.