ArtikelenReisliteratuur

Reisliteratuur: Katja Schuurman – Katja was hier

Een tijd terug viel mijn oog op een nieuw boek van Katja Schuurman: Katja was hier (inspiratie voor een reislustig leven). Katja kreeg haar doorbraak in Goeden tijden, slechte tijden waaruit ook de populaire meidengroep Linda, Roos & Jessica voortkwam. Sindsdien is haar bekendheid verder gegroeid middels programma’s als BNN at work, 3 op Reis en van A naar B. Onder andere deze programma’s hebben haar heel de wereld over gebracht, maar ook in haar privéleven is Katja altijd al een fanatieke reizigster geweest. In de rubriek reisliteratuur bespreken we daarom deze keer uitgebreid haar nieuwste reisboek!

Katja was hier (inspiratie voor een reislustig leven)

De combinatie van het reizen privé en voor haar werk vormt de basis voor dit boek vol inspirerende verhalen en locaties. Het boek is prachtig vormgegeven en staat vol met mooie foto’s. Deze foto’s zijn een combinatie van professionele foto’s en foto’s uit haar privéarchief. Dit zorgt voor een mooi overzicht van haar professionele carrière en haar privéleven, allemaal gebaseerd op de reizen die ze gemaakt heeft.

Het boek staat boordevol prachtige (privé)foto’s

Per hoofdstuk wordt je meegenomen naar een locatie waarover je Katja’s verhalen krijgt te horen. Deze verhalen bevatten zowel haar persoonlijke ervaringen als algemene informatie en tips. Doordat ze de locaties vanuit een persoonlijke blik benadert krijg je meer over Katja als persoon te weten, en krijg je hele specifieke tips aangereikt. Leuke toevoeging zijn de tips van (bekende) vrienden van Katja die per locatie met tips komen op het gebied van activiteiten, restaurants en bars.

De locaties variëren enorm. Zo komen er reizen voorbij door exotische landen als Costa Rica, Sri Lanka en Brazilië. Daartegenover staan ook verhalen over kamperen in Frankrijk en op wintersport naar Zwitserland. Bij iedere locatie wordt ook goed duidelijk wat de persoonlijke connectie is met Katja Schuurman en welke ervaringen en herinneringen ze hier heeft opgedaan. Zo was Costa Rica het eerste land waarnaar ze helemaal alleen reisde, en was Sri Lanka een land waar ze de yoga heeft opgezocht.

Het boek bevat veel tips, zoals deze tips van Barry Hay over Curaçao
Eindoordeel

Het boek is een prachtige reisbiografie geworden over het (reis)leven van Katja Schuurman. De tips zijn erg nuttig en de enorme hoeveelheid foto’s geven een heel goed beeld van de locaties. Naarmate ik echter verder door het boek heen ging merkte ik dat niet ieder hoofdstuk me kon boeien. De hoofdstukken over Japan, de Transsiberië Express en Cuba vond ik bijvoorbeeld erg interessant. In deze hoofdstukken zat naar mijn gevoel een goede mix tussen het persoonlijke verhaal en nuttige informatie. In de hoofdstukken over bijvoorbeeld Frankrijk, Suriname en Malgrat de Mar (!) was dit evenwicht wat zoek. Ach ja, misschien heb ik wel meer interesse in reizen dan in Katja Schuurman. Als die interesses bij jou wat dichter bij elkaar liggen dan is dit boek echter zeker iets voor jou!

De winnaar is inmiddels bekend. Lianna Clappers, van harte gefeliciteerd met het boek, hij komt zo snel mogelijk je kant op!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

40 gedachten over “Reisliteratuur: Katja Schuurman – Katja was hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.