ArtikelenReisproducten

Breng een van je reizen in huis met een fotobehang van Foto4art

Eerder heb ik op de website al manieren besproken om de herinneringen van je reizen in huis te halen, zoals met een reisposter van Postertime , of een wereldkaart op canvas van Wereldkaarten.nl. De overtreffende trap hiervan is echter het nemen van een fotobehang op een van je muren. Onlangs besloten we om onze slaapkamer eens opnieuw in te richten. Met lef besloten wij daarom om een muur te voorzien van een fotobehang met daarop een foto van onze reis door Maleisië uit 2015 en kwamen uit bij Foto4art.

Fotokeuze

We hadden al langer het idee om onze slaapkamermuur te voorzien van een mooi fotobehang. We hadden hier meerdere foto’s voor in gedachten die voor ons aan de volgende eisen moesten voldoen:

– Kleurrijk
– Geen herkenbare personen bevatten
– Een frisse uitstraling hebben
– Moet de mogelijkheid bieden om er een bed voor te plaatsen zonder dat de volledige afbeelding bedekt is.

Met deze punten in het achterhoofd hebben we door het archief gebladerd en verschillende foto’s bekeken. Uiteindelijk zijn we op de volgende foto’s uitgekomen:

De foto die gemaakt is in de Cameron Highlands vonden wij perfect als fotobehang

De foto is gemaakt tijdens onze reis door Maleisië in 2015. Tijdens deze reis hebben we de Cameron Highlands bezocht, een gebied dat bekend staat vanwege de prachtige theeplantages. Tijdens een dagtour door dit gebied hebben we deze foto gemaakt met het geweldige uitzicht over de theeplantages en achterliggende bergen en heuvels. Hij voldeed aan alle eisen en dus hadden we al snel besloten om voor deze foto te gaan.

Fotobehang van Foto4art

Met de juiste foto gekozen zijn we vervolgens op zoek gegaan naar een bedrijf waar we het fotobehang af konden laten drukken. Uiteindelijk zijn we daarvoor terecht gekomen bij Foto4art.nl. De website zag er goed en duidelijk uit, er waren veel mogelijkheden en de reviews van dit bedrijf waren erg goed.

De website biedt de mogelijkheid om naast hun eigen database ook je eigen foto te uploaden, en dat is precies waar we naar op zoek waren. De bestelling liep erg simpel. Je upload de foto en geeft de afmetingen van je muur aan (let wel op om 10cm toe te voegen voor zowel de breedte als de lengte!). Daarna kan je de keuze maken uit 3 soorten behang:

1. Vlies Fotobehang, bevat geen PVC, ca. 220 g/m² zwaar, non-woven, glad oppervlak. Dit behang is afwasbaar met een zachte droge doek en heeft een zeer goede krasvastheid. Dit type is ideaal voor de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of kantoor.

2. Vlies Fotobehang ECO Premium, bevat geen PVC, zware metalen of formaldehyde = 100% ECO. ca. 260 g/m² zwaar. Dit behang is ook afwasbaar met een zachte droge doek en heeft een zeer elegante, gladde afwerking en krasvastheid. Dit type is ook ideaal voor de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of kantoor.

3. Vinyl fotobehang, bevat een vinyl toplaag ( kunststof ), ca. 230g/m² zwaar. Dit behang is zeer scheurvast en is afwasbaar met een vochtige doek. Het heeft een fijn glad oppervlak en is water- en afwasbestendig. Dit type is ideaal voor de hal, langs de trap, kantoren, ziekenhuizen, hotels, restaurants en zelfs in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.

Wij kozen voor het Vlies Fotobehang ECO Premium vanwege het zwaardere papier en op advies van onze behanger. Daarnaast kan je ook nog behangplaksel toevoegen aan de bestelling, de foto in grijstinten af laten drukken, en de afbeelding draaien en/of spiegelen. Deze opties hebben wij achterwege gelaten, en enkele dagen later kregen we de behangrollen al geleverd!

Het fotobehang werd enkele dagen later al goed verpakt afgeleverd.
Bij levering namen we direct een kijkje naar de rollen.

Wil jij ook een van je reizen in huis halen middels een prachtig fotobehang van Foto4art ?

Gebruik dan nu de unieke kortingscode REISPRINS en krijg t/m 30 september 2019 10% korting!

Behangen

Na het openmaken van de verpakking bleek het volledige fotobehang van 235 cm hoog en 335 cm breed verdeeld te zijn over 3 rollen. Nu bleef enkel nog de moeilijkste klus over: het behangen! Gelukkig zijn wij gezegend met een (schoon)vader die een schildersbedrijf heeft en zodoende erg kundig is in behangen.

De behangrollen worden geleverd met een handleiding, maar die had onze behanger niet nodig. Eerst werden de banen afgetekend. Vervolgens werd de muur ingesmeerd met behangplaksel en vakkundig voorzien van het behang. Razendsnel werd alles nauwkeurig behangen. De rollen waren gelukkig van goede lengte en voelden stevig aan, zodat dit geen problemen heeft opgeleverd tijdens het behangen.

Het fotobehang was voorzien van een handleiding, al hadden wij die gelukkig niet nodig.
Met militaire precisie werd het behang aangebracht.
Eindresultaat

Vrij kort na het behangen van de fotomuur werd ons nieuwe bed geleverd en kon ook het reeds gekochte wandplankje gemonteerd worden. We kozen hiervoor omdat het bed een gedeelte van het fotobehang afdekt. Door onze nachtkastjes te vervangen door deze wandplankjes wordt het fotobehang toch meer zichtbaar.

Onze slaapkamer is daarmee klaar en we hebben zodoende een stuk van een van onze reizen (onze reis door Maleisië) onze slaapkamer ingebracht met dit prachtige fotobehang van Foto4art. Zeg nou zelf, het resultaat mag er wezen toch?

De wandplankjes zorgen ervoor dat het fotobehang nog altijd goed zichtbaar is.
Is het geen plaatje?

Conclusie

We zijn erg te spreken over het fotobehang van een van onze reizen dat we bij Foto4art hebben aangeschaft. De communicatie verliep soepel, de bestelling eenvoudig en de levering snel. De kwaliteit van het behang was goed en het eindresultaat is geweldig. De totale prijs voor het Vlies Fotobehang ECO Premium was €203,95 voor 335 cm breedte en 235 cm hoogte. Wil jij daarom een van je reizen in huis halen, dan is dit een geweldige keuze!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

Een gedachte over “Breng een van je reizen in huis met een fotobehang van Foto4art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.