2023AustraliëOceaniëReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

The Whitsundays bij Airlie Beach (Dag 75 t/m 77)

Zoals je in ons vorige reisverslag al hebt kunnen lezen hebben we een geweldige tijd gehad op het prachtige Magnetic Island. Vanuit hier zijn we doorgereisd naar Airlie Beach, waar we onder andere The Whitsundays hebben bezocht. In dit reisverslag lees je er natuurlijk weer alles over.

Van Magnetic Island naar Airlie Beach

Op zondag 21 mei 2023 was het weer een echte reisdag. We verlieten het CStay hostel op Magnetic Island om met de bus naar de ferry terminal te gaan. Hier stapten we wederom op de ferry van Magnetic Island Ferries om na een lunch in Townsville in de Greyhound Australia bus te stappen. Deze vertrok om 13:00 uur en zette ons zoals gewoonlijk weer mooi op tijd af in Airlie Beach. Op loopafstand lag hier het at Boathaven Bay Holiday Apartments waar we drie nachten zouden verblijven. Een mooie ruime kamer inclusief kleine keuken en zitkamer. Daar konden we het wel een paar nachten volhouden!

We wilden daarom zelf wat eten klaar gaan maken. Helaas sloot de supermarkt om 18:00 uur waardoor dit plannetje in het water viel. Ook het ontbijt moesten we daarom een dag later gaan inkopen. Dus gingen we maar voor een goedkope pizza en dronken we die avond nog iets lekkers in ons appartementje. Ook de volgende dag hebben we lekker rustig aan gedaan. Maandagochtend 22 mei 2023 stond in het teken van de was doen, ontbijt halen en een tour regelen voor de volgende dag.

Na de middag zijn we naar de Airlie Beach Lagoon. Ook hier heb je weer een prachtig gratis openbaar zwembad gelegen aan de kust. Helaas waaide het behoorlijk en de wind was erg fris. Dat was te zien, want net als ons ging er bijna niemand het water in. We maakten nog een rondje door Airlie Beach en sloten deze wandeling af met een bezoek aan de supermarkt. We gingen die avond namelijk weer eens zelf ons eten klaarmaken. We hebben immers een keukentje dus die avond stonden er kipwraps op het menu.

The Whitsundays

Op dinsdag 23 mei 2023 was het zover. Naast het feit dat we die dag precies 11 weken op reis waren gingen we naar The Whitsundays vanuit Airlie Beach. The Whitsundays is een afkorting voor The Whitsunday Islands, een verzameling van 74 eilanden die in het Great Barrier Reef liggen. Om 8:10 uur werden we door een busje van Red Cat Adventures opgehaald bij at Boathaven Bay Holiday Apartments.

Whitehaven Beach

Bij de Coral Sea Marina kregen we onze wetsuits uitgereikt en konden we in de boot stappen. We hadden het geluk dat we met de grotere Wild Cat mee mochten varen. Hierdoor hadden we minder last van de golven en hadden we ook een bar aan boord. De eerste stop was een baai vanwaar we naar Hill Inlet Lookout konden lopen. Vanuit hier heb je een geweldig zicht op Whitehaven beach. Het uitzicht was geweldig. Het water had een prachtig blauw/groene kleur en het zand was spierwit. Hierna konden we doorlopen naar Betty’s Beach om hier wat het water in te gaan en te genieten van het uitzicht op Whitehaven beach. Wat ons betreft een geweldige eerste stop.

Snorkelen in Mantaray Bay en Stone Haven

Na een goed uur moesten we weer terug de boot op voor de lunch en om door te varen naar Mantaray Bay. Deze baai staat bekend om de enorme hoeveelheid kleurrijke vissen. Zo zit hier onder andere George, de enorme Napoleonvis. We werden losgelaten in het water en het was een drukte van jewelste. Naast een enorme hoeveelheid vissen waren er namelijk ook veel snorkelende toeristen. Waaronder wij. Gelukkig konden we alles goed zien en keken we onze ogen uit. De gidsen gaven de vissen nog wat extra voer en daar kwamen ze gretig op af. Ook zagen we de enorme George, die je rustig van dichtbij kon bekijken.

De volgende stop konden we wederom gaan snorkelen, maar ditmaal bij Stone Haven. Hier was het een stuk minder druk omdat er alleen de boten van Red Cat Adventures komen. Hier konden we nogmaals snorkelen, maar dan om het prachtige koraal te bekijken. Ook hier keken we onze ogen uit en was Judith niet uit het water te slaan. Vanuit hier werden we weer terug naar de haven gebracht. Onder het genot van een lekker blikje ginger beer keken we terug op een geweldige dag. De tour was uitstekend verzorgd met heerlijke hapjes, een goede lunch, een vaardige crew en geweldige stops. Een enorme aanrader dus deze tour om vanuit Airlie Beach naar the Whitsundays te gaan!

Benieuwd naar de bewegende beelden van dit gedeelte van onze reis?
Check dan hieronder de video van ons YouTube kanaal!

Een gedachte over “The Whitsundays bij Airlie Beach (Dag 75 t/m 77)

  • Dat was weer een hele mooie ervaring met wel grote vissen! groetjes ada

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.