2016Costa RicaNoord-AmerikaPanamaPanama & Costa Rica (01/08/2016-19/08/2016)Reisverslagen

Costa Rica, van Panama naar Puerto Jimenez (Dag 8)

In onze laatste blog vertelden we nog over het bezoek aan de indianenstam in Panama. Vandaag was het echter tijd om verder te gaan naar Costa Rica en Panama achter ons te laten. Op dit moment zitten we dan ook in Puerto Jimenez in Costa Rica. In dit reisverslag vertellen we je precies hoe we hier terecht zijn gekomen!

Maandag 8 augustus 2016 (Dag 8)

Vanochtend zijn we na het ontbijt in Las Lajas Beach Resort rond 8:00 op pad gegaan naar Costa Rica. De taxi bracht ons in ongeveer 2 1/2 uur naar de grensovergang met Costa Rica.

Grensovergang Panama – Costa Rica

Nadat we eerst een stempel hebben laten zetten bij ons vertrek uit Panama konden we een straat doorlopen om ons bij het kantoor van Costa Rica weer in te laten schrijven. Dit alles gebeurde in een erg drukke en chaotische omgeving, waarbij vooral het kantoor aan de kant van Costa Rica een drukte van jewelste was.

In eerste instantie konden we onze taxichauffeur niet vinden. Met wat hulp van een andere taxichauffeur ter plaatse konden we toch onderweg naar Golfito. Hoewel we onderweg sterk het gevoel hadden dat we door deze man opgelicht werden bleek bij aankomst in dit havendorpje dat onze eigenlijke taxichauffeur problemen had met zijn auto en daarom niet in staat was om ons tijdig op te komen halen. Gelukkig viel dit dus erg mee en konden we na een uurtje wachten hier de boot nemen naar Puerto Jimenez in Costa Rica.

Puerto Jimenez

Puerto Jimenez is een klein havendorpje aan de rand van Corcovado National Park. Het plaatsje heeft nauwelijks verharde wegen maar wel verschillende supermarktjes, winkeltjes, restaurantjes en barretjes.

We konden hier al direct inchecken in onze kamer van het Jimenez Inn B&B, waar we 1 overnachting hebben. Na een wandeling door het dorp heb ik nog een veel te zware lunch genomen met een kingsize nacho variant op de kapsalon. We hebben de wandeling afgesloten met een kijkje bij de plaatselijke basisschool waar men op dat moment druk bezig was met een stevige drumsessie.Nadat we in de avond nog een wandelingetje hebben gemaakt zijn we nog pizza’s gaan eten. Morgenochtend gaan we een chocolade Tour doen, waarna we door een taxi naar Drake Bay worden gebracht. Dit is een plek waar we erg naar uitkijken, dus zijn we erg benieuwd wat de 2e dag in Costa Rica ons zal brengen!

[bdotcom_bm bannerid=”4285″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.