ArtikelenEuropaZweden

Op pad door Malmö met een local Hi,hi guide!

Als we op reis gaan proberen we er alles aan te doen om zoveel mogelijk van de stad te leren kennen. Vaak kiezen we dan voor een Free Walking Tour, maar soms ook voor een privétour. Er zijn allerlei manieren om deze te boeken, en één daarvan is via de website Hi,hi Guide. Tijdens onze roadtrip door Denemarken, Zweden en Duitsland hebben we daarom op deze website een tour geboekt bij local guide Marcus. In dit artikel vertellen we je precies hoe dit is gegaan!

Hi,hi Guide!

Een tijdje terug hadden we al eens verteld over onze samenwerking met Hi,hi Guide. Zo kan je er tegenwoordig ook een videocall boeken met ons wanneer je graag eens wil praten over het maken van een reis naar een van de bestemmingen die wij in het verleden hebben bezocht. Nu was het ook tijd voor ons om eens zelf een tour te boeken. Voor onze reis door Denemarken, Zweden en Duitsland zouden we 3 dagen in Malmö verblijven. Dat leek ons wel een geschikte stad om eens te gaan ontdekken met een lokale gids.

Onze lokale gids boeken

Op de website van Hi,hi Guide zochten we naar gidsen in de stad Malmö. Daar vonden we Marcus Fallqvist, een Zweed met Koreaanse komaf die op dat moment ook in Malmö woonde. Marcus bood de zogenaamde “The Heart of Malmö Walking Tour” die 3 uur zou duren. Voor 2 personen zou de prijs €48,50 zijn, en dat was inclusief een broodje falafel bij zijn favoriete eetplek. We selecteerden de gewenste tijd en datum en boekten vervolgens de rondleiding.

We kregen eerst een bevestiging dat de tour geboekt was, maar dat Marcus zijn beschikbaarheid nog gecheckt moest worden. Een dag later kregen we de bevestiging dat Marcus beschikbaar was en ons rond zou gaan leiden. Het was enkel nog een kwestie van de tour definitief boeken en betalen. Tenslotte kregen we een laatste e-mail met zijn contactgegevens. Zo konden we ook voor de reis al even contact hebben.

Malmö

Op vrijdag 6 augustus 2021 was het zover en stond onze tour met Marcus op het programma. Omdat we een dag eerder in Malmö aankwamen hadden we eerst contact met hem gehad via WhatsAapp. Op die manier gaf hij ons tips over wat we die dag konden doen. Zo konden we voorkomen dat we al gedeeltes van zijn rondleiding door de stad hadden gezien. We verzamelden om 10:00 uur op de Posthusplatsen en daar stond Marcus al op ons te wachten.

Marcus groette ons hartelijk en stelde zich netjes voor. Hij begon direct met de mededeling dat hij niet uit Malmö komt maar er al wel een aantal jaar woont. Marcus gaf ook aan dat hij niet overliep van historische kennis over de stad. Gelukkig had hij wel een overvloed aan tips over leuke bars, restaurants, cafés en lunchplekken. Hij had veel tips over plekken die we konden bezoeken en wat we zoal in de stad konden doen. Op aanraden van Marcus hadden we de dag ervoor bijvoorbeeld al Västra Hamnen bezocht en heerlijk Indiaas gegeten bij Kontrast. Deze dag nam hij ons mee door een flink aantal wijken.

Urenlang liepen we van het ende naar het andere plein en wist hij plaatsen aan te wijzen waar we later zeker nog iets moesten gaan eten of drinken. Hij stond daarnaast erg open voor alle vragen die we hadden. Op die manier konden we ook echt te weten komen hoe het leven in Malmö eruit ziet en hoe Zweden in het leven staan. We liepen langs het Möllevångstorget en het Folkets Park en namen een heerlijk broodje falafel in het multiculturele gebied van de stad. Na precies 3 uur zat de tour erop. We namen nog even een foto samen en hebben Marcus bedankt voor de leuke tour door Malmö.

Onze ervaring

We hadden op andere plekken in het buitenland al eens eerder een rondleiding gehad door een lokale gids en dat was altijd goed bevallen. De rondleiding van Marcus die we via Hi,Hi Guide hadden geboekt was hier geen uitzondering op. Marcus was zeer aangenaam gezelschap en wist ons veel leuke plekken van de stad te zien. We kwamen op plaatsen waar we anders mogelijk niet geweest zouden zijn. Een rondleiding door een inwoner van de stad is volgens ons dan ook de beste manier om achter de leukste plekjes te komen die vaak minder toeristisch zijn.

Als je nu voor jouw trip naar Malmö ook een tour wil boeken met Marcus dan heb je helaas pech. Vrij kort na ons bezoek zou hij namelijk voor een jaar naar Zuid-Korea vertrekken. Gelukkig zijn er voor veel verschillende steden allerlei leuke gidsen te vinden op Hi,Hi Guide, die vast net zo’n positieve indruk achter zullen laten als Marcus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.