Een hamamdoek van Happy Towels, ideaal voor op reis!

In de zomer van 2018 hebben we 4 maanden door Zuid-Amerika gereisd. Ter voorbereiding op deze reis hebben we tijdig goed op een rijtje gezet wat we allemaal mee wilden nemen. Een van de items die uiteraard op het lijstje stond was een handdoek, en bij voorkeur een van groot formaat. Wat een hamamdoek is en waarom wij deze hamamdoek van Happy Towels ideaal vinden voor op reis lees je in dit artikel!

Hamamdoek

Een groot formaat handdoek klinkt natuurlijk logisch om mee te nemen voor een lange reis, maar erg praktisch is het niet. Een flinke handdoek neemt veel ruimte en gewicht in beslag, en dat is nu net iets wat je wilt voorkomen in je backpack. Om dit te voorkomen zijn er verschillende alternatieven beschikbaar zoals een sneldrogende microvezel handdoek, maar wij besloten om voor een hamamdoek (of een sarong) te gaan.

De hamamdoek vindt zijn oorsprong in Turkije en wordt daar ook wel een pestemal of foute genoemd. De handdoeken worden voornamelijk als omslagdoek en droogdoek in sauna’s en Turkse badhuizen (hamams). Het kenmerk van een hamamdoek is dat hij vaak een grote afmeting heeft, met een mooie print en dun van stof is. Het voordeel hiervan is dat ze snel drogen en veel vocht absorberen. Daarnaast is hij ook behoorlijk licht door de dunne stof en kan je hem door het grote formaat gebruiken als handdoek, strandlaken, gordijn in bijvoorbeeld je hostel op opgerold als kussen in de bus.

Dubbel gevouwen is een hamamdoek nog altijd van flink formaat
Happy Towels

Met deze gedachtes gingen we online op zoek naar een plek waar we een hamamdoek konden kopen. Er zijn talloze websites die hamamdoeken aanbieden, maar al snel kwamen we bij Happy Towels uit. We hebben hier twee bamboe hamamdoeken in verschillende kleuren besteld in de lengte van 210 cm. Om verschillende redenen hadden we hier voor gekozen:

  • De hamamdoeken van Happy Towels zijn 210 cm lang. Dat is langer dan een gebruikelijke hamamdoek die meestal ongeveer 170 cm lang zijn. We vonden dit interessant omdat hij hierdoor beter als (strand)laken te gebruiken is.
  • Happy Towels verkoopt hamamdoeken waarin bamboegaren verwerkt is. Hierdoor voelt de hamamdoek zachter aan, neemt hij sneller vocht op en droogt hij ook sneller. Vooral wanneer je op reis bent is dit laatste natuurlijk een enorme uitkomst.
  • De hamamdoeken van Happy Towels stralen een goede kwaliteit uit door de productie in Turkije. Derde generatie hamamdoeken-wever Metin maakt ze in opdracht van Happy Towels, en een deel van de opbrengst van de hamamdoek gaat ook nog eens terug naar Turkije, waar Happy Towels Papa laat me naar school gaan steunt
Ook bij ons bezoek aan de Toboggan waterval net buiten Paraty konden we goed gebruik maken van de hamamdoek van Happy Towels
Eindoordeel

Ons eindoordeel is dat we erg blij zijn dan we deze hamamdoeken vorig jaar hebben aangeschaft voor onze reis. Ze voelen nog altijd heerlijk zacht aan en nemen inderdaad veel vocht op. Bij een bezoekje aan het zwembad waren we zo droog, en droogde de hamamdoek zelf ook razendsnel. Hij was licht en goed op te vouwen waardoor hij makkelijk was om mee te nemen.

Daarnaast hebben we hem zelfs een aantal keer opgevouwen en gebruikt als kussen in een van de lange busreizen. Natuurlijk is een hamamdoek dunner en daardoor wel kwetsbaarder. Maar als we volgende keer weer voor een zonnige bestemming zullen kiezen gaat de hamamdoek zeker als eerste de rugzak weer in, want wij vinden deze Happy Towels perfect voor op reis!

Ook naar het strand van Praia Lopes Mendes op Ilha Grande namen we de hamamdoeken van Happy Towels mee

De winnaar is inmiddels bekend. Willeke Machiels, van harte gefeliciteerd met de prachtige hamamdoek van Happy Towels.

Hij komt zo snel mogelijk jouw kant op!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

127 comments