2018EngelandLonden (19/12/2018-20/12/2018Reisverslagen

Een korte citytrip naar Londen (19 & 20 december 2018)

Op woensdag 19 december en donderdag 20 december zijn we naar Londen geweest voor een korte citytrip. Hoogtepunt was het bezoek aan de kwartfinale van de League Cup tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. In dit reisverslag over deze citytrip naar Londen kan je teruglezen hoe ons dit allemaal is vergaan.

Het was exact een week voor mijn verjaardag toen we vrij spontaan besloten om op mijn verjaardag naar een wedstrijd van Arsenal te gaan. Nadat mijn vaste adres helaas geen kaartjes meer kon regelen voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur ben ik het internet op gegaan. Ik kwam uiteindelijk terecht bij Voetbaltix.nl , die voor een goede prijs nog losse tickets beschikbaar hadden. Met het boeken van wat vluchten met Easyjet en een hotelletje was alles snel en goedkoop geregeld. Als je zelf ook een voetbalreis naar Londen wil maken kan je het beste eens het artikel doornemen wat op onze website staat. Hierin staat precies beschreven wat hier allemaal bij komt kijken.

Dag 1: 19 December 2018

Woensdagochtend zaten we dan ook om 6:00 uur in de auto richting Schiphol waar we mooi op tijd waren voor onze vlucht die om 9:30 vertrok. Het voordeel van reizen naar Engeland blijft het tijdsverschil, waardoor je in theorie geen tijd kwijt bent voor de heenreis. Daarnaast was dit ook mijn langste verjaardag ooit aangezien ik nu maar liefst 25 uur jarig zou zijn! Eenmaal aangekomen in Luton namen we de gratis shuttlebus naar het treinstation waar we de trein naar het St. Pancras International namen in het centrum van Londen.

Harry Potter Shop

Het eerste wat we hier hebben gedaan is een kort bezoekje aan de Harry Potter Shop op Platform 9 3/4 in het nabijgelegen King’s Cross Station. Het bekende fotomoment hebben we overgeslagen door de enorme drukte. We konden nog wel even een kijkje nemen in de shop.

Met flinke trek hebben we lekker wat gedronken met wat lekkers erbij in het King’s Cross Station. Hierna hebben we onze Oyster kaart opgeladen en zijn we met de Northern Line naar Liverpool Street gegaan. We wilden namelijk een bezoek brengen aan de wijk Shoreditch. Ondanks dat we al vaak in Londen zijn geweest is dit een wijk die we nog niet eerder bezocht hadden. We waren echter zeer aangenaam verrast. We zijn eerst naar de Old Spitalfields Market gegaan, wat een echte voltreffer was.

Old Spitafields Market

Deze overdekte markthal stond vol met leuke kraampjes vol met handgemaakte producten. Overal stonden kleine eettentjes waar je eten kon kopen uit alle hoeken van de wereld. Het was ook lunchtijd en daarom werd het langzaam steeds drukker en ontstonden er behoorlijk wat rijen bij de eettentjes. Gelukkig waren wij de drukte nog net voor en konden we een flinke pita met falafel kopen, die ons erg goed vulde.

Na het bezoek aan Old Spitalfields Market zijn we verder de wijk ingegaan richting Brick Lane Market. Die ochtend had ik de voetbalreisgids van Santos aangeschaft waar een geweldige tip in stond voor deze wijk, de Classic Football Shirts shop in Dray Walk. Een paar straten van Old Spitalfields Market zat een geweldige winkel vol met originele klassieke voetbalshirts waar ik mijn ogen uit kon kijken.

Het was inmiddels 14:00 uur geworden en daarom konden we inchecken in ons hotel. Aangezien het erg vroeg was die ochtend besloten we richting het hotel te gaan om in te checken en daar even te chillen. We namen de District Line naar Earls Court Station dat een steenworp afstand van ons hotel Oliver Plaza Hotel lag. Het hotel bleek een erg goede keuze, want het bleek afgelopen jaar volledig gerenoveerd te zijn. De kamer zag er gloednieuw uit en was ondanks het beperkte formaat van alle gemakken voorzien. Het bed was een beetje klein in zowel de lengte als de breedte, maar dat namen we op de koop toe.

Arsenal – Tottenham Hotspur (1/4 finale Carabao Cup)

Die avond stond het hoofdgerecht op het programma en dus namen we weer de metro richting het Emirates Stadium. Na een bezoek aan de Arsenal shop besloten we om een pizza te delen bij een pizzeria om de hoek van het stadion met de toepasselijke naam Mamma Mia. Hierna zetten we koers in richting The Tollington, dé pub waar de echte Gooners (zoals de Arsenal supporters genoemd worden) zich verzamelen voor de wedstrijd. Hier genoten we onder het gezelschap van andere fanatieke supporters van een pint cider voordat we richting het stadion gingen.

Aangekomen bij het stadion namen we plaats op de uitstekende plaatsen rond de middenlijn op de 2e ring. We hebben genoten van de wedstrijd die helaas in een 2-0 nederlaag voor Arsenal eindigde. De sfeer in het stadion was erg goed tegen de aartsvijand, maar het resultaat helaas niet.

Door de enorme drukte duurde de terugweg wat langer, maar laat op de avond kwamen we moe maar voldaan in slaap in het hotel.

Dag 2: 20 December 2018

Na een goede nachtrust konden we aanschuiven bij het ontbijt waarna we bepakt met onze rugzak de metro weer instapten. Ons plan was om nog wat aankopen te doen om de middag vervolgens in de wijk Camden Town door te brengen. We namen dus de metro naar Picadilly Circus waar we naar Waterstones zijn gegaan. Waterstones is de grootste boekenwinkel van Londen (en naar eigen zeggen van Europa) en heeft in elke categorie een enorme hoeveelheid boeken verdeeld over 6 verdiepingen. Natuurlijk konden we hier niet weg gaan zonder allebei een boek gekocht te hebben.

Covent Garden

Hierna gingen we te voet verder naar Covent Garden waar we onderweg een tussenstop maakten bij Stanfords, een boekenzaak gespecialiseerd in reisboeken. Vervolgens liepen we door naar Covent Garden. Judith kon inmiddels niet meer wachten en eindelijk was het zover: Ben’s Cookies. Hier kan je de lekkerste koekjes van London kopen, dus genoten we van de winterzon met een heerlijke koek.

Camden Town

De magen begonnen inmiddels weer te rammelen en namen we de metro naar Camden Town. In deze wijk waren we ook nog niet eerder geweest, maar we hadden er veel goeds over gelezen. Camden Town is vooral bekend vanwege de Camden Market, maar ook de omliggende straten staan vol met leuke winkels, eetgelegenheden en pubs. Zoals het hoort in Engeland gingen we voor de Fish and Chips bij Poppie’s. Deze typisch Engels maaltijd mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een citytrip naar Londen.

Hierna zijn we verder de wijk Camden Town gaan verkennen. De Camden Market was echt geweldig om te zien met allerlei kleine straatjes die je verder leidden langs de vele winkeltjes die er zijn in de omringende straten. Deze wijk is absoluut de moeite waard om te bezoeken en het is haast onmogelijk om hier zonder een souvenir naar huis te gaan, al is dat ons wel gelukt!

We sloten onze korte citytrip naar Londen af in de pub met allebei een lekkere pint cider. Hierna zijn we te voet naar St. Pancras International gelopen voor de trein naar Luton Airport, waarmee we uiteindelijk op 25 wandelkilometers kwamen na 2 dagen. Rond 22:30 kwamen we ’s avonds weer op Schiphol aan.

We kijken terug op een erg geslaagde korte citytrip naar Londen. We zijn wederom enorm verrast door een paar leuke wijken waar we nog nooit eerder zijn geweest. Londen blijft onze favoriete stad omdat er na al die jaren nog altijd nieuwe dingen zijn te ontdekken in deze wereldstad. Het zal dan ook wel niet de laatste keer zijn geweest dat we hier hebben rondgelopen.

Een gedachte over “Een korte citytrip naar Londen (19 & 20 december 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.