2023Nieuw ZeelandOceaniëReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

Abel Tasman National Park (Dag 26 & 27)

In onze vorige blog vertelden we al over onze dagen in Nelson. Dit waren, mede door de regen, niet de meest bijzondere dagen. Gelukkig zijn we hierna doorgereden naar Mārahau, dat gelegen is op de rand van het Abel Tasman National Park. In dit reisverslag vertellen we je alles over ons verblijf in dit prachtige gebied!

Met de Aquataxi heen, en wandelend terug naar Mārahau

De klok is hier verzet, dus konden we afgelopen nacht een uur langer slapen. Goed uitgerust werden we daarom wakker op zondag 2 april. Dat was wel nodig ook want na het douchen en ontbijt logden we live in bij het vriendenweekend. Het was erg leuk om iedereen zo even te zien. Het kon alleen niet te lang duren allemaal, want we wilden op tijd weg bij het Nelson City TOP 10 Holiday Park. We reden namelijk naar het Abel Tasman National Park, dat maar een uur rijden was. Daar verbleven we twee nachten in het The Barn Cabins & Camp.

We waren er dus al mooi op tijd. Dat kwam goed uit, want nadat we onze camper hadden weggezet boekten we direct de Aquataxi via de camping. Ook boekten we direct twee kayaks voor de volgende dag bij Kahu Kayaks. Om 11:30 uur werden we opgehaald door een busje die ons bij de boot af zou zetten. Hier stapten we in en voor we het wisten waren we in volle vaart naar Anchorage bay gebracht. Vanuit hier zouden we teruglopen richting de camping. Natuurlijk niet nadat we eerst iets hadden gegeten op het strand.

De tocht was ongeveer 12,5 kilometer lang en ging behoorlijk op en neer. De uitzichten waren prachtig en we liepen langs het ene mooie uitzichtpunt naar het andere. Het was heerlijk weer met een lekker zonnetje en rond de 20 graden, al merkten we daar weinig van op de beschutte paden. We passeerden verschillende uitkijkpunten en mooie stranden. Na ongeveer 2 uur lopen kwamen we bij Apple Tree Bay aan. Hier besloten we ons snel om te kleden en nog even een frisse duik in het water te nemen. Vervolgens was het nog ongeveer 1 uur lopen tot The Barn Cabins & Camp. Het was een vermoeiende, maar prachtige tocht. Op het park hebben we daarom gelijk een lekkere douche genomen waarna we in het The Park Cafe Marahau de dag afsloten met een lekkere pizza. Die hadden we wel verdiend!

Een dagje in de kayak

Maandag 3 april 2023 gingen we op pad met de kayak van Kahu Kayaks. Om 8:20 uur werden we opgehaald en na een instructie vol met humor en handige tips konden we van start. We werden met de auto naar het strand gebracht en konden om ongeveer 9:30 uur vertrekken. Dat ging helaas nog niet zo soepel als we dachten. We hadden behoorlijk last van de stroming en moesten behoorlijk hard peddelen. Na ongeveer een uur varen gingen we bij Tinline bay aan wal. Hier hebben we even een hapje genomen en terug in de kayak gestapt. Dit ging helaas nog niet zo soepel waardoor we allebei behoorlijk nat waren.

Hierna voeren we door naar Stilwell Bay, waar we de oversteek konden maken naar Adele Island. Dit onbewoonde eilandje zit vol met vogels en zeeleeuwen. Zodra we dicht bij het eiland waren zagen we er een flink aantal zitten op de rotsen. Hier zijn we dan ook nog even lekker stil blijven liggen om alles eens goed te bekijken. Hierna zijn we op het strandje van Adele Island onze lunch gaan eten. Het was inmiddels 12:30 uur en we moesten ook nog het hele stuk terug. Ook hier zagen we nog een nieuwsgierig zeeleeuwtje met zijn hoofd boven het water komen.

Het was gelukkig wat rustiger geworden op het water waardoor we wat makkelijker terug konden gaan. Ondanks een beetje zon op Adele Island was het verder de hele dag wat bewolkt gebleven. Hierdoor was het ook wat koeler dan we hadden verwachten. Onderweg stopten we nog wel een keer bij Coquille bay voor we terug kwamen bij het strand van Marahau. We waren inmiddels ook behoorlijk uitgeput. Terug op de camping namen we een lekkere warme douche en aten we net als een paar dagen terug een lekkere viswrap. De eerste spierpijn begon al te komen, dus dat wordt nog wat de komende dagen!

Benieuwd naar de bewegende beelden van dit gedeelte van onze reis?
Check dan hieronder de video van ons YouTube kanaal!

2 gedachten over “Abel Tasman National Park (Dag 26 & 27)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.