ArtikelenDenemarkenEuropa

Onze favoriete eetplekken in Kopenhagen

Afgelopen zomer hebben wij een prachtige roadtrip gemaakt door Denemarken, Zweden en Duitsland. Een van onze eerste bestemmingen die we aandeden was Kopenhagen. Wij zijn enorme liefhebbers van streetfood. In de hoofdstad van Denemarken hebben we op verschillende plekken heerliijk gegeten. In dit artikel geven we je daarom onze favoriete eetplekken van Kopenhagen!


Broens Gadekøkken

Tijdens onze tweede dag in Kopenhagen zijn we gaan eten bij Broens Gadekøkken. Gadekøkken betekent letterlijk “straatkeuken” in het Deens, en dat is ook precies wat het is. Broens Gadekøkken ligt in het hart van Kopenhagen, op loopafstand van de kleurrijke gebouwvan van Nyhavn. Je vindt er 12 eetkraampjes met eten uit allerlei landen. Van taco’s, gyros en hamburgers tot pasta en salades, je kan het hier allemaal vinden. De kraampjes zijn in een L-vorm opgesteld aan een groot plein vol met picknicktafels. De kraampjes zijn eigenlijke gekleurde containers en wij hebben er heerlijk gegeten.

De eetkraampjes zijn iedere dag geopend van 11:30 uur tot 20:00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 21:00 uur. De bars zijn tot 21:00 uur geopend, en op donderdag t/m zaterdag zelfs tot 23:00 uur. Let wel goed op dat je er niet contant kan betalen. De uitstraling van de mark, de locatie en het heerlijke eten maken dit zeker tot een van onze favoriete eetplekken in Kopenhagen!


Reffen – Copenhagen Street Food

Een van onze andere favoriete eetplekken in Kopenhagen is het Reffen – Copenhagen Street Food gebied. Deze foodmarket ligt in het Refshaleøen gebied, een voormalige scheepswerf op ongeveer 15 minuten fietsen van het stadcentrum. De ruige look van het de scheepswerf is bewaard gebleven, maar naast verschillende restaurants en een enorme evenementenhal vind je hier dus ook Reffen. Reffen is te bereiken via bus 2A die op verschillende plekken in het centrum stopt, of je neemt de 992 ferry.

Reffen is het grootste streetfood gebied van heel Scandinavië en het aanbod is dan ook enorm. Er zijn maar liefst 41 (!) kraampjes te vinden met eten en drinken. Ook hier kan je natuurlijk hamburgers, taco’s en pizza eten, maar ook eten uit Nepal, Griekenland en India. Judith heeft hier een vegaburger genomen terwijl ik deze keer voor de taco’s ben gegaan. Ook hier is ruim voldoende keuze uit allerlei verschillende drankjes, en je kan plaatsnemen op een van de 2500 zitplaatsen die het terrein heeft. Er is dus altijd wel ene plaatsje vrij. Je kan er iedere dag eten bestellen van 12:00 uur tot 21:00 uur, en drinken tot 00:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kan je zelfs tot 2:00 uur in de nacht blijven drinken. Meer dan genoeg redenen dus waarom dit een van onze favoriete eetplekken in Kopenhagen is!


De Tivoli Food Hall

In het centrum van Kopenhagen, recht tegenover het centraal station vind je attractiepark Tivoli. Het is een van de oude attractieparken ter wereld, en sinds een aantal jaar kan je er ook de Tivoli Food Hall vinden. Het mooie is dat je ook van buiten het park naar deze foodhall kan gaan, dus je hoeft er niet speciaal een kaartje voor te kopen. Je kan er maar liefst 14 kraampjes vinden, die allemaal in een mooie binnenruimte zijn geplaatst. Het is niet heel groot opgezet, en op sommige plekken voelt het zelfs een beetje krap aan. Het aanbod is erg goed met Thais, Noord-Afrikaans, Italiaans, Frans en zelfs IJslands eten.

Wij hebben hier genoten van een heerlijke groene Thaise curry die erg lekker was. De foodhall is iedere dag geopend vanaf 11:00 uur tot 22:00 uur, en op vrijdag en zaterdag nog een uurtje langer. Vanaf het najaar wordt er buiten het weekend een uurtje eerder gesloten. Wij hebben hier heerlijk gegeten, en zeker in combinatie met een bezoek aan het attractiepark is dit een uitstekende keuze voor een lekkere maaltijd!


Meatpacking District Copenhagen

Een van de laatste eetplekken in Kopenhagen die we bespreken is het Meatpacking District Copenhagen. Ditmaal geen foodhall of foodmarket, maar een voormalig industrieel gebied waar vroeger vlees werd verwerkt. Het gebied is dan ook zeer ruim opgezet en je ziet er met eigen ogen nog duidelijke de oude slagerijen in terug. Tegenwoordig is het een verzamelplaats van hippe restaurants, bars, brouwerijen en kunstgalerijen. Vanwege de oorsprong van dit gebied is het erg ruim opgezet en loop je niet zomaar even snel een rondje langs alle restaurants.

Ook hier heb je voldoende keus. Je kan er voor kiezen om wat chiquer te gaan eten het Spaans-Franse restaurant Camino, een degelijk gevuld bord bij Gorilla, maar je kan ook gewoon een lekkere hamburger van Tommi’s Burger Joint wegwerken. Wat je ook kiest, de kwaliteit staat voorop. Je kan er heerlijk buiten zitten, maar in de meeste restaurants is er ook binnen voldoende plaats. Naast toeristen kan je hier ook enorm veel locals vinden, wat natuurlijk altijd een goed teken is. De meeste restaurants hier gaan rond 11:00 uur open. Sluitingstijden verschillen nogal. De ene plek sluit de deuren al rond 21:00 uur, maar in een ander restaurant kan je makkelijk tot 2:00 uur in de nacht blijven zitten met een lekker drankje. De sfeer is hier erg goed en mede daardoor is het zeker een van onze favoriete eetplekken in Kopenhagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.