2018PeruReisverslagenZuid-AmerikaZuid-Amerika (11/07/2018-10/11/2018)

Peru, een terugblik op de eerste weken

Nu we in Bolivia zijn aangekomen kunnen we ook terugkijken naar het eerste deel van onze reis, 19 dagen in Peru. Maar wat is ons hier de afgelopen weken het meest opgevallen? In dit artikel geven we een korte terugblik op de eerste weken van onze reis waarbij we in Peru verbleven.

Free Walking Tour

In Lima hebben we voor het eerst een Free Walking Tour gedaan. Dit bleek een goede manier te zijn om voor weinig geld een leuke rondleiding door de stad te krijgen. We namen ons direct voor om dit vaker te doen.

Hostel

We sliepen in Lima ook voor het eerst in een Hostel. We hebben onze standaard wat bijgesteld en zijn ondertussen gewoon dik tevreden met een degelijk bed (waar je niet doorheen zakt), een warme douche, en een simpel ontbijt (in Peru bleek dit heel vaak broodjes met jam en ei te zijn). Daarnaast bleek het overnachten in een hostel ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ook het reizen per bus zorgt er voor dat we regelmatig dezelfde mensen tegenkomen en zo al veel aanspraak hebben gehad met mensen van over de hele wereld.

Eten en drinken

Het eten en drinken in Peru beviel ons goed. De Pisco Sour hebben we op verschillende plekken geproefd, de mierzoete Inca Kola is inmiddels mijn favoriet, Cavia blijkt veel leuker om op te eten dan om als huisdier te hebben en naast het feit dat je van hun wol prachtige kleding kan maken smaakte de Alpaca ook nog eens goed. In deze terugblik op Peru kan je dan ook wel zien dat het eten en drinken een grote indruk heeft achtergelaten!

Veelzijdigheid

Peru is zeer veelzijdig. Het biedt veel cultuur zoals Machu Picchu, Chincero, Moray, Nazca (ondanks de horrorverhalen over de wilde vluchten op Tripadvisor) en de vele uitleg die we gehad hebben over de Inca’s, maar daarnaast is er veel natuurschoon zoals de Ballestas eilanden, Colca Canyon, de zandduinen van Huacachina en het Titicacameer.

Mensen

De mensen zijn zeer vriendelijk. In Nazca hadden we de vriendelijke huisbaas Juan en in Cusco waren we erg blij met Coco. Ook op straat en in de winkels zijn de mensen erg behulpzaam, ondanks ons beperkte (maar steeds beter wordende!) Spaans.

0 gedachten over “Peru, een terugblik op de eerste weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.