2015AziëMaleisiëMaleisië (10/08/2015-27/08/2015)Reisverslagen

Maleisië, naar de Batu Caves buiten Kuala Lumpur (Dag 4)

Zoals gisteren vermeld stond in onze blog zouden we vandaag in Maleisië naar de Batu Caves gaan buiten Kuala Lumpur. Hoe dit is gegaan lees je in de reisblog van vandaag!

Donderdag 13 augustus 2018 (Dag 4)

We gingen vandaag naar de Batu Caves dus ging de wekker op tijd. Na het uitstekende ontbijt bij het Swiss-Garden Hotel Bukit Bintang Kuala Lumpur hebben we direct de monorail naar KL Sentral genomen om daar de Komuter Train naar Batu Caves te nemen.

Batu Caves

Na een rit van ongeveer 30 minuten kwamen we aan en was de temperatuur inmiddels al flink opgelopen. Bij het treinstation waren de eerste beelden al te zien. Eenmaal aangekomen bij de ingang van de grottentempel doemde daar het enorme gouden beeld van de oorlogsgod Murugan op bij de start van de 272 treden tellende trap naar de tempelgrot. De Batu Caves is de bekendste tempelgrot van Maleisië en op internet zie je er dan ook talloze foto’s van terug!


Het was inmiddels bloedheet geworden en het zweet stroomde weer over onze ruggen…en dat was nog voordat we de trap hadden beklommen! Omdat het nog niet warm genoeg was (en vanwege het geloof) werd Judith ook nog voorzien van een schitterende tijdelijke rok alvorens we aan de klim naar boven konden beginnen.


De Batu Caves staan er overigens ook bekend om de talrijke aanwezigheid van de zogenaamde Java-apen. De brutale apen waren overal te vinden en aasde op al het voedsel wat de toeristen zichtbaar bij zich hadden. Eenmaal op de top aangekomen was het uitzicht de moeite waard en ook de grot was leuk om gezien te hebben. Ondanks dat dit door veel toeristen bezocht wordt en dit op allerlei manieren is te merken vonden wij het zeker de moeite waard.

Heb jij ook plannen om naar Maleisië te gaan en wil je ook graag de Batu Caves bezoeken?

Op onze website kan je een uitgebreid artikel vinden hoe je vanuit Kuala Lumpur heel makkelijk deze bezienswaardigheid kan bezoeken!Wjj waren overigens zichtbaar niet de enigen die last hadden van de warmte, want ook bij de medewerkers sloeg hierdoor de vermoeidheid toe. Hierna zijn we de 272 treden weer naar beneden gegaan om nog wat laatste foto’s te nemen voordat we weer terug naar de stad zijn gegaan.

Kuala Lumpur

Daar hebben we wat Sushi gegeten in een enorm winkelcentrum. Het winkelcentrum was zelfs zo groot dat er vanaf de 5e verdieping een pretpark in was gebouwd, inclusief achtbaan.Na een verder rustig middagje zijn we savonds een taxi ingestapt om bij het Hard Rock Café te gaan eten. Het was echter een enorme chaos in het verkeer en na een uur in de taxi zijn we het laatste stuk maar gaan lopen. Het verkeer in KL is echt een chaos, en de beperkte (en naar mijn idee verkeerd gekozen) openbaar vervoer mogelijkheden maken dit alleen maar erger. Wanneer er dan ook een opstopping is in de stad heeft dit direct grote gevolgen.

Via de Bukit Bintang, de bekendste winkelstraat van KL zijn we terug naar het hotel gelopen. Morgenochtend mogen we zelf het verkeer in gaan want om 8:30 wordt onze huurauto afgeleverd. Hiermee zullen we morgen naar de Cameron Highlands rijden waar we 2 nachten in het Strawberry Park Resort zullen verblijven. Morgen dus weer een drukke dag voor de boeg !

[bdotcom_bm bannerid=”4342″]

0 gedachten over “Maleisië, naar de Batu Caves buiten Kuala Lumpur (Dag 4)

  • Nico Goverde

    Hallo Erik en Judith
    Jullie hebben al mooie en bijzondere plaatsen bezocht op jullie 1e deel van de reis. Geniet ervan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.