2023ArtikelenReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

Q&A, de meest gestelde vragen over onze wereldreis (Deel 2)

Het hoge woord is eruit; we gaan op wereldreis. Zoals al verteld in een eerder artikel hebben gaan we deze droom vanaf maart 2023 uit laten komen. We hebben gemerkt dat de mededeling wel veel vragen oproept. Na de bekendmaking via onze website hebben we daarom besloten om via onze social media kanalen ook een Q&A te starten over onze wereldreis. Dat waren dermate veel vragen dat we hebben besloten om onze antwoorden op te splitsen in 2 artikelen. In het vorige artikel heb je deel 1 kunnen lezen van de meest gestelde vragen over onze wereldreis en in dit artikel lees je deel 2!

Hoe reageerde jullie omgeving op het nieuws?

Deze vraag kregen we op Instagram van Marcella Molenaar (@MarcellaMolenaar). De mensen die we regelmatig spreken waren hier natuurlijk al heel lang van de op de hoogte. Zij wisten dat we al lange tijd deze wens hadden. Onze ouders zijn aan de ene kant niet enorm enthousiast dat we deze stap gaan maken. Dit betekent natuurlijk wel dat ze ons voor een langere tijd niet gaan zien. Aan de andere kant gunnen ze ons deze stap. We hebben onze ouders dan ook bewust al lang geleden hierover geïnformeerd zodat ze de tijd hebben om aan het idee te wennen.

Van verdere familie, vrienden en collega’s krijgen we heel veel enthousiaste reacties. De meest gehoorde reactie is dat ze het vooral heel erg knap vinden dat wij deze gewaagde stap durven te nemen. Er zijn mensen die aangeven dat ze het zelf ook wel zouden willen (al is me niet helemaal duidelijk waarom ze het dan ook niet gewoon doen), maar we krijgen ook wel eens de reactie dat andere mensen het zelf niet zouden willen. Over het algemeen is er vooral veel bewondering voor onze keuze en natuurlijk nieuwsgierigheid. Vandaar ook deze Q&A over onze wereldreis!

Om het nieuws wat zachter te brengen hebben we besloten om het nieuws over onze wereldreis al heel vroeg aan onze ouders te vertellen, zo hadden ze alle tijd om te wennen aan het idee!

Wat gaan jullie absoluut niet eten op reis?

Deze smakelijke vraag kregen we op Facebook van Ingrid de Graaf. Waarschijnlijk verwijst ze hiermee naar het eten van de Kamelenburger in Jordanië afgelopen zomer, het smakelijke verhaal over het eten van een Cavia in Peru en de Leguaan op Curacao. Op reis moet je zowel letterlijk als figuurlijk zo veel mogelijk van de lokale cultuur proeven. Lokaal eten hoort hier zeker bij vinden wij. Na het jarenlang reizen lusten we inmiddels ook van alles.

Iets wat we écht niet zouden eten zijn natuurlijk bedreigde diersoorten. Dieren die wereldwijd bedreigd worden op een bordje presenteren kan echt niet. Als dit niet het geval is staan wij er voor open om van alles uit te proberen. Van kangoeroevlees in Australië tot schorpioenen op een stokje in Azië, de kans is vrij groot dat we het allemaal gaan proberen!

De lekkerste cavia van Peru!
Wat voor souvenirs gaan jullie meenemen?

Als je onze website en social media accounts een beetje volgt weet je vast wel dat we op reis graag souvenirs aanschaffen. Vandaar waarschijnlijk ook deze vraag op Facebook van Marjolein Ozelton-Kettelerij in deze Q&A over onze wereldreis.

Zo heb ik er zelfs al eens over mogen vertellen bij Goeiedag Haandrikman! op NPO Radio 5. Over het algemeen zijn dit vrij compacte souvenirs, aangezien dit het meest praktisch is om mee te nemen in de backpack. Onze grote verzameling bestaat dan ook uit miniaturen van bekende gebouwen of plekken van bestemmingen die we hebben bezocht. Ze moeten echt maar maximaal 10cm hoog zijn. Dat gaat dus nog wel mee.

Verder acht ik de kans vrij groot dat we gedurende onze reis ook wel kleding zullen kopen die als souvenir mee naar huis zullen gaan. Een t-shirt of pet met een lokale opdruk zal vast nog wel in de backpack meegaan. Dit kan gedurende de reis natuurlijk ook gewoon gedragen worden. Écht grote souvenirs verwacht ik niet dat we gaan aanschaffen. Het is behoorlijk onpraktisch en de kosten lopen nogal snel op als je iets naar huis zou willen sturen met een dienst zoals DHL.

Onze verzameling miniaturen van over de hele wereld
Willen jullie je leven anders in gaan richten na de reis?

De laatste vraag in deze Q&A over onze wereldreis komt van Marcella Molenaar (@marcellamolenaar) en is gesteld op Instagram. Zij vroeg zich af of we na de reis ons leven mogelijk anders in willen gaan richten. Laten we vooropstellen dat dit in ieder geval niet de bedoeling is van onze reis. We gaan deze reis niet maken om het spreekwoordelijke roer om te gooien en dingen heel anders te doen. De reis gaan we vooral maken om de doodsimpele reden dat het ons erg leuk lijkt om te doen.

Toch kan het natuurlijk wel zo zijn dat dit achteraf wel het geval blijkt te zijn. We sluiten daarom niet uit dat het wel degelijk een invloed zal hebben op ons leven. Zoals in de vorige Q&A al uitgelegd was hebben we allebei ontslag genomen. We zullen dus bij terugkomst op zoek moeten naar een nieuwe baan. Misschien kiezen we er na onze reis bijvoorbeeld wel voor om in een hele andere sector aan het werk te gaan. Uiteindelijk zullen we wel zien wat deze reis ons gaat brengen als we weer thuis zijn. Voorlopig kijken we er enorm naar uit en naar onze reis. Hoe ons leven er daarna uit zal zien daar zijn we op dit moment helemaal niet mee bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.