2023ArtikelenReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

Q&A, de meest gestelde vragen over onze wereldreis (Deel 1)

Wat we al veel langer wisten hebben we eind oktober officieel bekend gemaakt; we gaan op wereldreis. Zoals al verteld in een eerder artikel hebben we al heel lang deze droom die we vanaf maart 2023 uit gaan laten komen. In onze privéomgeving was men al eerder bekend met deze beslissing en dat leverde uiteraard veel vragen op. Na de bekendmaking via onze website hebben we daarom besloten om via onze social media kanalen ook een Q&A te starten over onze wereldreis. In dit artikel geven we daarom antwoord op de meest gestelde vragen over onze wereldreis.

Hoe doen jullie dat wat betreft het geld?

Ondanks dat veel mensen er een beetje omheen draaien is geld toch wel hét onderwerp waar mensen veel vragen over hebben. Inmiddels is wel de meest gestelde vraag of we op reis nog gaan werken. Daar kunnen we kort over zijn: Nee. We gaan wel heel actief aan de slag met onze website en hopen hier op verschillende manieren financieel voordeel uit te gaan halen tijdens onze reis. Maar we gaan niet in een bar, restaurant, hotel, hostel of bij een boer werken om extra inkomsten te genereren.

We hebben de afgelopen jaren namelijk een flinke som geld gespaard. Dat is ook wel nodig, want onze richtlijn is om ongeveer 1 jaar op reis te gaan. Zoals al eerder gezegd kan dit korter zijn, maar zeker ook langer. Op Instagram kregen we van Mariska (@mve1986) de vraag wat we hier voor uit gaan trekken. Wij hebben ons gericht op een budget van €25.000 per persoon. We richten ons daarnaast op een dagbudget tussen de €50-€60 per persoon per dag. Middels de superhandige Trail Wallet app willen we tijdens onze reis het budget nauwlettend in de gaten houden.

Voor een lange reis proberen we ons altijd aan het dagbudget te houden
Hoe zit het met jullie werk?

Deze vraag komt met stip op de tweede plaats tijdens deze Q&A over onze wereldreis en werd op Instagram ook gesteld door Expedition Anyhwere (@expeditionanywhere). Deze vraag is ook heel makkelijk te beantwoorden, we hebben namelijk allebei ontslag genomen. Omdat we niet weten hoe lang we op reis gaan is onbetaald verlof niet echt een optie. Daarnaast is dit financieel ook niet bepaald interessant. Ik neem daarom per 1 maart 2023 ontslag als Logistiek Planner bij Biscuit International en Judith stopt op datzelfde moment als leesmediaconsulent bij de Bibliotheek West-Brabant. We zijn totaal niet bang om een nieuwe baan te vinden als we weer terugkomen van onze reis. Daarnaast is werken toch ook maar gewoon de legale manier om aan geld te komen toch?

Welke bestemmingen gaan jullie bezoeken?

De bestemmingen die we gaan bezoeken staan nog niet vast. Dat zou natuurlijk een beetje vreemd zijn als we voor onbepaalde tijd op reis gaan. We hebben namelijk alle tijd, dus we hoeven nog niet alles van tevoren vast te gaan leggen. Natuurlijk hebben we wel een beetje een route in ons hoofd. Het staat in ieder geval vast dat we op 8 maart 2023 vertrekken naar Singapore om een paar dagen later door te reizen naar Christchurch in Nieuw-Zeeland. Daar gaan we 3 weken rondtrekken met een camper van Wendekreisen. De eerste maand is dus al geregeld, maar vanuit daar ligt er nog niets vast. We zitten zelf te denken om na Nieuw-Zeeland richting Australië te gaan. Hierna is de kans groot dat we Zuidoost-Azië gaan opzoeken. Landen als Indonesië, Filipijnen, Thailand en Vietnam liggen zeker voor de hand.

In het verlengde van deze vraag in deze Q&A over onze wereldreis is de vraag van Sander Groenendijk (@sgtravel.nl). Hij vroeg zich af hoe we onze bestemmingen hadden gekozen. Een belangrijk onderdeel hiervan voor ons is dat we nog nooit eerder in dit gebied van de wereld zijn geweest. Daarnaast zijn dit bij uitstek landen waar je veel tijd voor uit moet trekken. Je gaat immers niet voor een vakantie van 2 weken naar Australië of Nieuw-Zeeland. Tenslotte zijn landen als Vietnam, Indonesië en de Filipijnen wat betreft klimaat en prijzen erg aantrekkelijk om een langere tijd te verblijven. Natuurlijk spreekt ook de cultuur ons erg aan, maar eerlijk gezegd kunnen we dit bij bijna ieder land op de wereld wel zeggen.

Lees je graag onze artikelen en wil je ons graag steunen tijdens onze wereldreis?

Dat kan heel makkelijk, en binnenkort vertellen we je hoe!

Wat gaan jullie missen?

Dat is een vraag die Marjolein Ozelton-Kettelerij zich afvroeg op Facebook. Vlak voor iedere reis slaat bij mij de angst toe en vraag ik mezelf serieus af waar ik in godsnaam weer aan begin. Die angst is wel altijd van hele korte duur, want eenmaal in het vliegtuig is dat gevoel al helemaal weg. Wat ik persoonlijk ga missen is eerlijk gezegd vrij weinig. Tijdens zo’n lange reis houden we ons vooral bezig met wat voor leuke dingen we allemaal gaan doen op onze bestemmingen dus heb ik weinig tijd om iets te missen. Het enige wat ik wel zal missen is een leuk feestje met vrienden, maar dat heb ik er wel voor over. Judith verwacht wel wat meer haar familie te gaan missen. Gelukkig is het tegenwoordig enorm makkelijk om contact te houden.

Sanneke van den Boom (@supersann) vraag zich op Instagram af of we last van heimwee gaan krijgen in deze Q&A over onze wereldreis. We verwachten hier weinig last van te hebben. Meestal doet dit gevoel zich vooral voor wanneer het even tegen zit. Zo zullen we vast wel eens ziek worden op reis of andere tegenslag krijgen. Op zulke momenten moeten we dan ook niet bij de pakken neer gaan zitten, maar positief blijven. Dit is de beste manier om te voorkomen dat je last van heimwee gaat krijgen. Het is natuurlijk ook niet de eerste keer dat we voor een lange tijd op reis gaan. In 2018 hebben we een prachtige lange reis van 4 maanden door Zuid-Amerika gemaakt. Op de laatste dag wilden we eigenlijk helemaal niet naar huis, dat zegt wel genoeg denken wij zo!

We hebben zo veel leuke vragen binnen gekregen dat we besloten hebben om deze Q&A over onze wereldreis op te splitsen in twee delen.

Binnenkort lees je dus nog meer antwoorden op jullie leuke vragen in deel 2!

2 gedachten over “Q&A, de meest gestelde vragen over onze wereldreis (Deel 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.