2023Nieuw ZeelandOceaniëReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - ??/??/????)

Onze eerste dagen in de camper door Nieuw-Zeeland (Dag 9 t/m 12)

Op donderdag 16 maart 2023 was het dan eindelijk zover, we konden onze camper op gaan halen. Deze hadden we maanden geleden al geboekt bij Wendekreisen, een bedrijf dat campers verhuurd in zowel Auckland als Christchurch. Na een aangenaam verblijf bij Sue namen we afscheid en vertrokken met de bus naar het verhuurbedrijf. Een buswissel verder na een verkeerde bus en een korte wandeling kwamen we aan. We kregen duidelijke uitleg over onze camper en na een kleine reparatie konden we gaan. Ons avontuur met de camper door Nieuw-Zeeland kon beginnen!

Van Christchurch naar Duvauchelle

De eerste rit zou ons naar Duvauchelle brengen. Een rit van ongeveer 80 kilometer waar we ongeveer 1 1/2 uur op zouden moeten rijden. We hadden voor deze plek gekozen vanwege de ligging aan een mooie baai en vanwege de afstand. Het leek ons een goede plek om te starten en de medewerkers van het verhuurbedrijf waren het er zeker mee eens. Daarnaast was het ook een goede gelegenheid om de camper wat te leren kennen. Na een stop bij de supermarkt konden we op pad. Het links rijden wende gelukkig snel en de rit verliep soepel.

We maakten nog een tussenstop bij een mooi strand en een mooi uitzichtpunt voor we bij het Duvauchelle Holiday Park aankwamen. Omdat we online een reservering hadden geplaatst kregen we direct een plaatsje aangewezen op het grote lege veld. Het was inmiddels al laat in de middag en na een lekker bordje macaroni maakten we nog even een wandeling. Hierna doken we de camper in. De eerste nacht had beter gekund, maar dit kwam mede door de regen en krachtige wind. De camper stond soms zelfs te schudden.

Op naar Timaru

De volgende dag trokken we verder met de camper door Nieuw-Zeeland naar Timaru. Ook hier hadden we online al weer een camping geboekt, het Glenmark Holiday Park. De rit zou ongeveer 210 kilometer zijn en duurde nabij de 3 uur. Onderweg maakten we nog een kleine stop maar rond 14:00 uur kwamen we in Timaru aan. Het begon inmiddels een beetje te regenen en in Timaru zelf was ook niet heel veel te zien. We kochten nog wat nodige spullen in het stadje en reden door naar de camping. Die avond hebben we zelfgemaakte quesadillas op voor de regen weer losbarstte. Daarvoor zagen we twee Duitse meiden in een oud barrel hun achterruit kapot rijden tegen een lantaarnpaal. Je maakt nog eens wat mee op de camping.

Een mooie rit naar Portobello

Op zaterdag 18 maart stond er een mooie rit op de planning. Het weer was goed opgeklaard en we waren op tijd weg van de camping. Dat kwam goed uit want er stond een flinke rit op de planning. In totaal was de afstand 217 kilometer naar Portobello. Hier zouden we 2 nachten blijven in het Portobello Village Tourist Park. Onderweg kwamen we langs Moeraki. Dit strand is bekend vanwege de enorme balvormige stenen die je hier bij eb kan zien. Het was een leuke tussenstop, mede omdat het erg lekker weer was. De zon scheen fel en na een wandeling over het strand genoten we nog van een lekker stukje cake.

Eenmaal aangekomen in Portobello parkeerden we onze camper en genoten we van het goede weer. Ook konden we hier direct aan onze plaats het water verversen en het vuile water lozen. De eerste indruk van de camping was erg goed en omdat we er op tijd waren trokken we direct onze wandelschoenen aan. We maakten een mooie wandeling naar het nabijgelegen schiereiland. Met enkele mooie uitzichten sloten we de dag af met een lokale Fish & Chips voor we weer in onze camper doken.

Een wandeling naar Allans Beach

Op zondag 19 maart begonnen we de frisse dag rustig met een warme douche, een ontbijt en de was. Deze kon de rest van de dag lekker drogen want er was goed weer voorspeld. Dit klopte helemaal want in een lekker zonnetje vertrokken we rond 10:45 voor onze wandeling We wilden namelijk naar Allans Beach lopen, wat op ongeveer 6,5 kilometer afstand ligt. De wandeling begon behoorlijk bergop, maar dit was gelukkig niet de hele route zo.

Ondanks dat we op het vlakke stuk door veel auto’s en busjes werden ingehaald was de wandeling zeker de moeite waard. Het uitzicht op Hoopers Inlet was erg mooi en we zagen veel vogels. Wat dichter bij het strand zagen we ook een flink aantal zeeleeuwen. Deze leven hier in het wild en waren net als ons heerlijk van de zon aan het genieten. Een prachtig zicht waar Judith veel foto’s van heeft gemaakt.

Ook op het strand zelf lagen er op verschillende plekken zeeleeuwen. We hebben hier heerlijk gezeten en onze eigen gesmeerde boterhammen opgegeten. Judith besloot om nog even de temperatuur van het water te checken met haar voeten, maar voor ze het wist was heel haar broek nat. Gelukkig scheen de zon nog altijd hard genoeg om deze op de terugweg snel te laten drogen. Rond 15:00 uur waren we weer terug op de camping, met ongeveer 13 kilometer in de benen en een fijne wandeling in zon. Voor het avondeten stonden er pannenkoeken op het menu en die gingen er goed in.

Het plan voor de volgende bestemming voor onze camper in Nieuw-Zeeland is inmiddels ook gemaakt. Er wordt morgen wat minder goed weer voorspeld dus hebben we besloten om kilometers te gaan maken. We reizen door naar Te Anau in het zuidwesten van het eiland. We gaan dus van de oostkant naar de westkant. Hier blijven we weer een aantal nachten. Het plan is namelijk om hier een aantal tours te doen. Zo willen we de glimwormen gaan bekijken en een uitstapje maken naar de fjorden van Nieuw-Zeeland in Milford Sound.

Benieuwd naar de bewegende beelden van dit gedeelte van onze reis?
Check dan hieronder de video van ons YouTube kanaal!

7 gedachten over “Onze eerste dagen in de camper door Nieuw-Zeeland (Dag 9 t/m 12)

 • Ingrid De Graaf

  Wow jullie hebben al weer wat moois gezien! De bollen hebben wij gemist. Maar jullie volgende doel ken ik! De glimwormengrot bij Te Anau! Er staat iets moois te wachten op jullie! En Milford Sound daar zijn geen woorden voor zo mooi!

  Beantwoorden
 • Ingrid De Graaf

  Oh en in Te Anau kun je met een watervliegtuigje over opnamelocaties van Lord of the Rings vliegen @judith ????

  Beantwoorden
  • De bedoeling is om er wel een lange reis van te gaan maken. Ik denk dat we dit overslaan om nog budget over te houden voor onze volgende landen ????

   Beantwoorden
 • Ellen De jonge

  Klinkt allemaal weer prachtig, fijn dat ik mee kan lezen.

  Beantwoorden
 • De millford sound is geweldig.
  De glimworm grot trouwens ook

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.