2023Nieuw ZeelandOceaniëReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

Een dagje zeeleeuwen spotten in Kaikoura (Dag 30)

In onze vorige blog vertelden we al over de heerlijk ontspannen dagen in Hanmer Springs. Hierna zijn we verder gereden naar Kaikoura. Kaikoura staat vooral bekend als dé plek om walvissen en dolfijnen te gaan spotten. Wij zijn echter zeeleeuwen gaan spotten in Kaikoura, en in dit reisverslag lees je hoe dit is gegaan!

De wekker ging vroeg op donderdag 6 april 2023. Niet omdat we zo vroeg vertrokken, maar omdat ik (Erik) graag Feyenoord-Ajax wilde zien. Ietwat teleurgesteld begon dan ook deze dag en na het ontbijt vertrokken we richting Kaikoura. De rit was ongeveer 200 kilometer en wederom keken we onze ogen uit. We besloten om niet direct naar het Alpine-Pacific Holiday Park te rijden. Dit is namelijk de camping waar we 1 nacht met onze campervan zullen blijven voor we hem weer inleveren bij Wendekreisen in Christchurch.

Een wandeling over de Kaikoura Peninsula Walkway

We gingen dus niet direct naar de camping maar reden naar de Point Kean car park bij de start van de Kaikoura Peninsula Walkway. Deze wandeling zou een mooie tocht moeten zijn over het schiereiland bij Kaikoura. Dit schiereiland staat bekend om de vele zeeleeuwen die je hier kan zien liggen. Al snel bleek dat we geluk hadden. De wandeling begon over de hoge toppen van de kliffen en vanaf daar zagen we al tientallen zeeleeuwen liggen. Het waaide behoorlijk maar gelukkig was het nog droog en met ongeveer 17 graden een prima temperatuur voor een wandeling.

Halverwege de wandeling was er bij Whalers Bay een grote trap waarmee we naar beneden konden lopen en de terug wandeling via de kustlijn in konden zetten. Hier zag je helemaal hoeveel zeeleeuwen er waren. In alle formaten en leeftijden zag je ze liggen op de rotsen. De meeste exemplaren lagen een beetje te luieren, maar een aantal zag je rondspringen en soms zelfs zwemmen. Het was een prachtig zicht tijdens deze geweldige wandeling. Vooral Judith raakte niet uitgepraat over de vele zeeleeuwen die we hier bij Kaikoura zagen.

Daarna checkten we in bij de camping om daarna nog even richting Kaikoura te lopen. Na een lekker Hokey Pokey ijsje en een paar kleine boodschappen namen we plaats in de campervan. Gedurende de middag zou het namelijk slechter weer worden. Vanavond eten we nog een keer pannenkoeken om onze voorraad wat op te maken. Morgen moeten we namelijk alles weer inpakken voor we onze campervan inleveren. Vrijdagavond 7 april 2023 vliegen we om 19:10 uur naar Auckland. Hier zetten we op het Noordereiland onze reis door Nieuw-Zeeland voort!

Benieuwd naar de bewegende beelden van dit gedeelte van onze reis?
Check dan hieronder de video van ons YouTube kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.