2023ArtikelenAziëReisverslagenVietnamWereldreis (08/03/2023 - ??/??/????)

De Lan Ha Bay cruise met Indochine Cruise (Dag 173 & 174)

In ons laatste reisverslag hebben we uitgebreid verteld over onze eerste dagen in Vietnam. We verbleven hier in de hoofdstad Hanoi. Vanuit Hanoi zijn we richting het oosten van Vietnam gegaan om hier de Lan Ha Bay cruise te doen met de Indochine Cruise. Deze cruise is onderdeel van Indochina Sails, Vietnams toonaangevende cruise operator met meer dan 30 jaar ervaring. Hoe dit ons is bevallen lees je in het volgende reisverslag!

Het vertrek vanuit Tuan Chau Island

Op zondag 27 augustus 2023 stond er op de 173e dag van onze reis iets speciaals op het programma. Voor het eerst in ons leven gingen we namelijk een cruise doen. Het bezoeken van Halong Bay is een populaire toeristische attractie in Vietnam. Wij kozen echter voor Lan Ha Bay met een tour van Indochine Cruise. In Lan Ha Bay kan je dezelfde soort bezienswaardigheden vinden, maar is er wat minder toeristisch.

Zodra we ons appartement verlieten stond het busje al klaar om ons op te halen. Heerlijk luxe zaten we op een van de ruime stoelen. Net zoals de andere passagiers vielen we al snel in slaap en inclusief een tussenstop waren we 3 uur later in de haven aan. Na eventjes wachten in de lounge werden we samen met de andere gasten naar een speedboot gebracht. Die bracht ons vervolgens weer naar het cruiseschip van Indochine Cruise.

Eenmaal op het schip kregen we al snel uitleg over wat er ons te wachten stond Ook kregen we hier te horen dat we maar met 28 personen zouden zijn, waar er plek is voor maar liefst 110 personen. Na de uitleg konden we naar onze kamer. Deze was erg warm, maar gelukkig bracht de airconditioning daar snel verandering in. Een mooie chique ruime kamer met een eigen balkonnetje. Het belangrijkste was natuurlijk het prachtige uitzicht.

Hierna was het tijd voor de lunch. In het restaurant wachtte ons een behoorlijk groot buffet vol met lekkers. Van Vietnamese specialiteiten tot vers fruit en lekkere cakejes. Dat ging er wel in natuurlijk. We genoten van de uitgebreide lunch met uitzicht op de baai. Ook kregen we op papier het volledige programma uitgereikt.

De Light and dark cave

Na de lunch was het tijd om op eigen gelegenheid het schip wat te ontdekken. We bezochten de verschillende ruimtes, waaronder de lekkere koele lounge. Er was ook een jacuzzi, maar deze zag er voor ons niet aantrekkelijk genoeg uit om gebruik van te gaan maken. Bovenop het schip was het zonnedek met een wijds uitzicht over de hele baai. Hier hebben we nog even gezeten voordat we op pad gingen.

Om 15:45 gingen we namelijk naar de zogenaamde “Light and dark cave” zoals het op het programma vermeld stond. Met de speedboot gingen we naar een drijvend eilandje vanwaar we werden overgeplaatst op een bootje met een lokale Vietnamese stuurman. We hadden ook met een kajak kunnen gaan maar zagen dat die dag niet zo zitten. Achteraf was het misschien beter geweest want nu zaten we opgescheept met een Italiaanse moeder en haar twee puberkinderen die de hele vaart door vrij luidruchtig met elkaar hebben zitten praten. De stuurman bracht ons echter naar een paar geweldige plekken met prachtige uitzichten. Dit maakte veel goed Ook was hij zo vriendelijk om nog even een foto van ons te maken.

Terug op de boot konden we ook zelf nog even in het water springen. Zoals dat in Vietnam gaat kregen we allemaal een zwemvest uitgereikt en konden we in het water naast het schip springen. Ondanks dat we al veel afval in het water hadden zien drijven was het op dat moment gelukkig vrij schoon in het water. Na een lekkere frisse douche om het erg zoute water af te spoelen namen we nog een kijkje op het zonnedek om daarna aan tafel te gaan. We waren in gesprek gekomen met het Belgische koppel Eli en Emma en voor we het wisten zaten we samen te dineren.

Het was erg gezellig en we vinden het altijd erg leuk dat er tijdens onze reis dergelijke contacten ontstaan. Als afsluiter van de dag stond er inktvis vissen op het programma. Met een simpele hengel kon er aan de zijkant van het schip gevist worden op inktvissen. We hebben echter geen inktvis gezien, dus laat staan dat we er ook nog een gevangen hadden. Eli en Judith hebben het nog wat langer geprobeerd, maar tevergeefs.

Naar Cát Bà Island en terug naar Hanoi

Na een goede nachtrust de in Lan Ha Bay ging de wekker wel erg vroeg voor een cruise. Tussen 6:00 uur en 7:15 uur was er namelijk een licht ontbijt voordat we naar Cát Bà Island zouden vertrekken om daar een kijkje te nemen bij Trung Trang Cave. Rond 6:45 schoven we dan ook aan voor een drankje en wat lekkers. Het had behoorlijk wat geregend die nacht en ochtend dus we weten eerlijk gezegd ook niet eens of de Tai Chi oefeningen die ochtend wel zijn doorgegaan. Het regenen was overigens nog niet gestopt dus kregen we allemaal een poncho uitgereikt voor we op pad gingen.

Een van de medewerkers van Indochine Cruise ging met ons mee, een alleraardigste Vietnamese jongen. Eenmaal op Cát Bà Island stond er een bus voor ons klaar die ons naar Trung Trang Cave bracht. Door de regen liepen we naar de grot. Niet iedereen was overigens meegegaan, een groot aantal mensen was die ochtend lekker in bed blijven liggen. Wij vonden het echter wel de moeite waard. Een mooie grot waarbij we ook een ander deel van de baai kregen te zien.

Terug op het schip was het tijd om te gaan douchen en onze spullen te gaan pakken. Na het uitchecken konden we namelijk nog een laatste keer aanschuiven, ditmaal voor het uitgebreide ontbijtbuffet. Er was eten in overvloed en het smaakte heerlijk. Met een laatste blik op het zonnedek namen we afscheid en keken we terug op een erg leuke 24 uur op het cruiseschip van Indochine Cruise.

Terug in de haven moesten we nog even wachten op het busje dat ons terug naar Hanoi zou brengen. Ook op de terugweg maakten we nog een stop bij een grote souvenirwinkel voor we ongeveer 3 uur later in Hanoi aan zouden komen bij het La Storia Ruby Hotel & Travel. Hier hadden we voor 1 nacht geboekt. We werden hier uitstekend ontvangen en goed geholpen bij het regelen van een bus voor de opvolgende dag. Die avond kozen we voor een westerse maaltijd en gingen we vroeg naar de kamer. De volgende ochtend moesten we namelijk weer vroeg uit de veren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.