2021ArtikelenDenemarkenDenemarken / Zweden / Duitsland (01/08/2021-19/08/2021)DuitslandReisverslagenZweden

Een update van onze hotels tijdens de roadtrip door Denemarken, Zweden en Duitsland!

Nadat Nederlands de kleurcode donkerrood kreeg was het even stress. Gelukkig hebben we tijdens onze reizen al geleerd dat er dan maar één ding op zit en dat is heel snel schakelen. Dat hebben we gedaan en met een aantal aanpassingen in onze hotels kunnen we komende zondag nu toch onze roadtrip door Denemarken, Zweden en Duitsland gaan maken. In een eerder artikel vertelden we je al hoe deze roadtrip eruit gaat zien, en dat we nu in één streep naar Denemarken rijden. In dit artikel lees je dus precies in welke hotels we allemaal gaan overnachten tijdens onze roadtrip door Denemarken, Zweden en Duitsland!

Kopenhagen
Het Copenhagen Marriott Hotel zoals je het kan vinden op Booking.com

In plaats van Hamburg beginnen we nu onze reis in Kopenhagen. Zoals al eerder aangegeven hadden we hier een kamer geboekt bij het AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen. Dit viersterrenhotel is geopend in 2011 en ligt iets buiten het centrum van Kopenhagen. Je kan hier echter makkelijk je auto parkeren en het zit heel dicht bij een metrohalte. De kamers zagen er ruim en fris uit en hadden airconditioning, en daarnaast had dit hotel ook een zwembad. Voor ons zijn dit erg belangrijke punten.

Helaas kregen we de volgende dag al bericht dat het hotel door de coronacrisis helaas niet de middelen heeft om de gasten de service te bieden die ze willen. We zijn daarom voor dezelfde prijs overgeplaatst naar het Copenhagen Marriott Hotel. Daar hadden we dus eigenlijk wel geluk mee, want naast het feit dat dit hotel veel centraler ligt is het ook nog eens een vijfsterren hotel. Het heeft helaas geen zwembad.

Nu mogen we echter wel voor dezelfde prijs hier overnachten, waar je normaal het dubbele betaalt dan bij het AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen. We keken er dan ook zeker naar uit om hier 3 nachten te verblijven. Door de aanpassing in onze reis hebben we nu besloten om er zelfs een extra nacht aan vast te plakken. Hier betalen we 3508 DKK voor, wat omgerekend €470 is. Dat is dus ongeveer €117,50 per nacht. Dat is niet heel goedkoop, maar gelukkig konden we het voor dezelfde prijs omboeken en zitten we straks in het hart van Kopenhagen!

Booking.com
Malmö

Na Kopenhagen reizen we verder naar Malmö. Hier zouden we verblijven in het Radisson Blu Hotel Malmö. Eerder hebben we al eens een artikel geschreven over hoe wij het liefst een hotel zoeken voor op reis. Dat hadden we hier ook zeker toegepast. Door het wijzigen van onze plannen wilden we hier echter een paar dagen eerder terecht, maar de prijs hiervoor was enorm gestegen. We besloten daarom om verder te kijken en kwamen uit bij Quality Hotel The Mill.

Het Quality Hotel the Mill viel direct in het oog bij ons. De kamers zien en stijlvol en fris uit, en in de reviews valt te lezen dat de bedden erg goed zouden moeten zijn. De ligging is vrij centraal met een parkeergarage aan de overkant, wat voor ons natuurlijk erg makkelijk is. Daarnaast hebben we geboekt inclusief ontbijt, dus ’s ochtends kunnen we lekker aanschuiven voordat we Malmö gaan ontdekken.

Vanuit dit hotel denken we zeker Malmö goed te kunnen ontdekken, maar ook de regio in het uiterste zuiden van Zweden. Daarom is dit ook een van de hotels geworden tijdens onze roadtrip door Duitsland, Denemarken en Zweden. We betalen hier €336 voor 3 nachten, wat uitkomt op een prijs van ongeveer €112 per nacht inclusief ontbijt.

Booking.com
Jönköping

In onze volgende bestemming Jönköping was het een ander verhaal. Dit is een relatief kleine stad, dus de keuze was hier veel beperkter. Uiteindelijk is de keuze op het ProfilHotels Savoy gevallen. Dit hotel ligt heel centraal in de stad, wat natuurlijk makkelijk is wanneer we op zoek willen gaan om iets te eten. Ook ligt het op 500 meter afstand van het Vätternmeer, wat een van de redenen is om deze bestemming te kiezen. Gelukkig konden we hier nog altijd omboeken zonder veel extra kosten te maken.

Ook dit hotel heeft ruimte kamers, een goede beoordeling en heeft zelfs nog een ruimte met een sauna en jacuzzi. Ook hier is het ontbijt inclusief en betalen we €322, waardoor we nu ongeveer €107 per nacht betalen. Met dit hotel denken we een goede uitvalsbasis te hebben om de prachtige Zweedse natuur te kunnen ontdekken.

Booking.com
Göteborg

Ons verblijf in Zweden sluiten we af in Göteborg. Hier zouden we 3 nachten in het Clarion Hotel Post verblijven. Met een prijs van €430 euro voor 3 nachten was dit met afstand het duurste hotel van onze reis. Göteborg is na Stockholm de grootste stad van Zweden. De kans is dus groot dat we hier veel tijd door gaan brengen om al het moois te bezichtigen. Wanneer we dit hotel wilden omboeken was de prijs opeens enorm gestegen, en we zagen in de reviews ook dat je extra moest betalen om van het zwembad gebruik te maken.

We besloten daarom om om te boeken naar het Radisson Blu Riverside Hotel. We betalen hier €408 euro voor 3 nachten, wat dus €136 per nacht is inclusief ontbijt. Daarnaast is het hotel ook nog eens beter beoordeeld en zou het over een goed ontbijt beschikken. De kamers zouden goede bedden moeten hebben, en op het dak vinden we zelfs een jacuzzi. We moeten natuurlijk niet vergeten om tijdens deze roadtrip door Duitsland, Denemarken en Zweden ook vakantie te vieren en dat denken wij zeker te kunnen doen in een van de best beoordeelde hotels van Göteborg.

Booking.com
Aalborg
Het KOMPAS Hotel Aalborg zoals je het kan vinden op Booking.com

Vanuit Göteborg zetten we de terugreis is en maken we eerst een tussenstop van 3 nachten in Aalborg. Met het omzetten van onze reis hebben we dus besloten om hier een dagje langer te verblijven. Vanuit hier willen we namelijk het noorden van Denemarken verkennen en we zijn er al wel achter dat daar veel moois te zien is. Aalborg zou een goede stad zijn om als uitvalsbasis te gebruiken. Aalborg is niet zo’n hele grote stad, dus het was niet eenvoudig om een hotel naar onze smaak te vinden. We kwamen uiteindelijk terecht bij het KOMPAS Hotel Aalborg, waar we voor €357,75 drie nachten zullen verblijven. Dat is dus €120 per nacht.

Het hotel ligt in het centrum van de stad, maar we kunnen er gelukkig wel goedkoop parkeren. Het hotel krijgt veel goede beoordelingen en is vrij recent opgeknapt. Daarnaast zien de kamers er fris uit en is ons verblijf inclusief ontbijt. Wat ons betreft zou dit dus wel eens een goede keuze kunnen zijn als een van de hotels tijdens onze roadtrip.

Booking.com
Hamburg
Het PIERDREI Hotel Hafencity Hamburg zoals je het kan vinden op Booking.com

Wat in eerste instantie onze eerste bestemming zou zijn wordt Hamburg nu de afsluiter van onze roadtrip. Gelukkig kunnen we nog altijd in het PIERDREI Hotel HafenCity Hamburg overnachten. Zoals de naam al zegt ligt dit hotel in het HafenCity gebied. Dit gebied is het jongste stadsdeel van Hamburg en werd in 2008 gevormd en is sindsdien enorm in opkomst. Het is dan ook niet gek dat dit hotel nog heel nieuw is en pas in 2019 is geopend.

Het hotel beschikt over maar liefst 212 stijlvol ingerichte kamers die allemaal over uitzicht beschikken, airconditioning, een groot tweepersoonsbed en een badkamer met een stortdouche. Op de eerste verdieping hebben ze zelfs een outdoor kampeerplaats gecreëerd waar je in een van de 3 bijzondere caravans kan overnachten. Het hotel heeft zelfs een hippe rooftopbar en een restaurant. Dit lijkt ons dan ook een uitstekende start om onze roadtrip te beginnen.

Wij hebben het geluk dat we door een samenwerking met het toeristenbureau van Hamburg hier met een korting kunnen overnachten. We hebben contact gehad en gelukkig blijft deze overeenkomst staan. Wanneer dit niet het geval is betaal je hier €260 voor 2 nachten, wat neerkomt op €130 per nacht exclusief ontbijt. Dit is niet heel goedkoop, maar dat kan je ook niet verwachten in een stad als Hamburg. We zijn dan ook extra blij dat we hier voor een mooie prijs mogen overnachten en er zelfs nog een ontbijt bij krijgen!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.