2021CuraçaoCuraçao (29/11/2021-10/12/2021)Noord-AmerikaReisverslagen

Curaçao, een dagje naar Grote Knip en de Local Food Walk met Dundu Tours (Dag 8/9)

In ons vorige reisverslag hebben we je uitgebreid verteld over onze beklimming van de Christoffelberg en het dagje Willemstad wat we hebben gedaan. Ook de afgelopen dagen zijn we weer op pad geweest. Het einde van de reis komt in zicht, maar dat betekent natuurlijk niet dat we stil hebben gezeten. Zo zijn we afgelopen maandag een dagje naar Grote Knip geweest, en hebben we vandaag de Local Food Walk met Dundu Tours gedaan hier op Curaçao. Als je benieuwd bent hoe dit allemaal is gegaan moet je snel verder lezen in het reisverslag over deze mooie dagen op het eiland.

Maandag 6 december 2021 (Dag 8)

Na de beklimming van de Christoffelberg op zondag 5 december waren we wel toe aan een goede nachtrust. We hebben dan ook flink uitgeslapen. Helaas bleek dit niet voldoende geholpen te hebben, want we werden allebei wakker met flinke spierpijn. Na het ontbijt in het hotel hebben we de spullen gepakt en zijn we met zijn allen naar Grote Knip geweest, een van de populairste stranden van het eiland.

Grote Knip wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Abou genoemd. Het was ongeveer 1 uur rijden vanaf het hotel want ook dit strand ligt ver in het westen van het eiland. Eenmaal aangekomen zochten we een paar bedjes in de schaduw. Al snel zijn we wat gaan snorkelen om daarna neer te ploffen in de bedjes. Het strand is netjes en vrij ruim opgezet. Er is een “snack” waar je wat te eten en drinken kan kopen. Na de middag hebben we hier dan ook iets gegeten. Na nog een duik in het water en wat te zijn opgedroogd zijn we de auto weer ingestapt. Terug richting het hotel hebben we eerst een tussenstop gemaakt bij de zoutpannen van Sint Willibrordus. Hier vind je langs de kant van de weg veel flamingo’s die je heel makkelijk kan zien.

Terug bij het hotel hebben we nog lekker gegeten in Restaurant Fuego van het hotel. Het was een heerlijk rustig dagje op het eiland. Daar waren we wel aan toe na de inspannende dag van gisteren. Helaas was de spierpijn nog altijd niet over aan het einde van de dag…

Dinsdag 7 december 2021 (Dag 9)

Vanochtend zijn we de dag weer rustig begonnen. Na een lekker ontbijt zijn we eventjes wat kleine boodschappen gaan doen om daarna lekker bij het zwembad te gaan liggen. Na de kleine lunch zijn we de auto ingestapt richting Willemstad. Een ritje van ongeveer 20 minuten bracht ons wederom bij de Abraham M. Chumaceiro Bulevar parkeerplaats. Vanuit hier hebben we nog wat souvenirs gekocht in de ronde markt om vervolgens naar het Briónplein te lopen. Hier zou Jacqueline van Dundu Tours namelijk op ons wachten.

Dundu Tours

Een tijd terug heeft Jacqueline Dundu Tours opgericht. Haar bedrijf richt zich vooral op rondleidingen door Willemstad. Ze is geboren op Curaçao en is er inmiddels vrij bekend. Ze geeft de tours zelf en Dundu staat voor het knotje wat ze onder haar hoofddoek draagt. We werden om 15:00 uur verwacht en zagen haar al aan komen lopen op het plein. We waren uiteindelijk met een groep van 13 personen en de tour kon beginnen.

Wij hadden voor de Local Food Walk gekozen hier in Curaçao. We houden immers wel van wat lekker eten en om dit te combineren met een stadswandeling leek ons een uitstekend idee. De eerste stop was Anders Shakes waar we 2 verschillende smoothies konden proeven. Ze waren heerlijk fris en dit was dan ook de ideale start van de tour. Jacqueline nam ons mee naar de volgende stop op een van de hoogste punten van Otrabanda. Vanaf hier konden we heel Willemstad zien liggen en kregen we uitleg over de verschillende wijken. Daarna volgden al de volgende hapjes, met onder andere varkensstaart met groentes en gehaktballetjes met pannekoekjes.

Wil je meer weten of de tours die Jacqueline aanbiedt met haar bedrijf Dundu Tours op Curaçao, waaronder deze Local Food Walk?

Hou dan onze website de komende tijd in de gaten!

Otrabanda

Jacqueline nam de groep vervolgens verder Otrabanda in. We kwamen op plekken waar we anders niet zouden komen en ze liet ons de mooiste muurschilderingen zien. De wijk is er helemaal mee gevuld en de een is nog mooier dan de ander. Deze muurschilderingen hebben de wijk dan ook veel goeds gebracht. De volgende stop leverde ons een lekkere Li di Pinda op, het zogenaamde pindakaasijsje. Dit werd daarna ook nog eens aangevuld met een lekker shotje Tamarinde likeur. Dat ging er wel in. Net als bij de vorige stop hapte ik dan ook snel toe toen er door de Colombiaanse dame een tweede portie werd voorgesteld.

De streetart die volgde was erg mooi en in een lekker rustig tempo wandelden we door de straten. We waren inmiddels al 2 uur onderweg maar Jacqueline vertelde vrolijk verder. De laatste stop bracht ons bij een Arubaanse dame die ons Bolo di Glas voorschotelde, zogenaamde “glas in lood pudding”. Tenslotte nam de gids ons mee naar het Kura Hulanda Museum waar we eerder deze week al geweest waren. Na 3 uur kwam de tour hier ten einde. We hebben genoten van de goedlachse Jacqueline en haar enthousiaste verhalen. Avondeten was ook niet meer nodig, want na alle hapjes zaten we goed vol!

Zoals je kan lezen hebben we ook nu weer een paar mooie dagen achter de rug met een bezoek aan Grote Knip en de Local Food Walk van Dundu Tours hier op Curaçao. Helaas komt het einde van onze reis wel langzaam in zicht. Morgen hebben we nog een hele dag op het eiland, en donderdagavond zullen we terugvliegen richting Nederland. We gaan er de komende dagen dus nog het beste van maken. Wat dat precies allemaal inhoudt lees je in ons laatste reisverslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.