11 TipsArgentiniëArtikelenZuid-Amerika

Onze 11 Tips voor jouw trip naar Buenos Aires

Tijdens onze reis van 4 maanden door Zuid-Amerika hebben we uiteraard Argentinië aangedaan. Een bezoek aan de hoofdstad Buenos Aires mag dan uiteraard niet ontbreken. Wij verbleven eind augustus 2018 5 dagen in deze geweldige stad en hebben daarom de volgende 11 tips voor je verzameld voor jouw trip naar Buenos Aires!


1. Voetbalwedstrijd River Plate
River Plate

Argentinië is een geweldig land om een voetbalwedstrijd live bij te wonen. Buenos Aires is de perfecte stad om dit te doen aangezien de hoofdstad maar liefst 20 stadions heeft. De bekendste clubs van Buenos Aires zijn Boca Juniors, Vélez Sarsfield, Racing Club en River Plate.

Wij hadden het geluk om tijdens ons bezoek aan Buenos Aires een wedstrijd van River Plate te kunnen bezoeken, en niet zomaar een wedstrijd maar de 2e wedtrijd van de 1/8e finale van de Copa Libertadores tegen Racing Club. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten waarin we op een onoverdekte staantribune 1 1/2 uur tussen een zingende en springende (en wietrokende) massa een 3-0 overwinnen hebben meegevierd.

Er zijn in Buenos Aires verschillende aanbieders van een voetbaltrip, maar als je het gewoon navraagt bij je hostel kunnen zij dit waarschijnlijk ook voor je regelen. Ons uitstekende America del Sur Hostel had voor ons deze trip geregeld inclusief vervoer en hoort daarom zeker tussen de 11 tips voor jouw trip naar Buenos Aires!


2. Begraafplaats Recoleta
Het graf van Evita Peron

Het klinkt in eerste instantie een beetje luguber, maar in Buenos Aires mag je eigenlijk de wereldberoemde begraafplaats Recoleta niet overslaan. Deze wereldberoemde begraafplaats bevindt zich in de gelijknamige wijk en is gratis toegankelijk.

De begraafplaats is vooral bekend door het graf van Evita Peron dat zich hier bevindt, maar er bevinden zich hier nog talloze andere bekende graven.

Dagelijks worden er Free Walking Tours gedaan over de begraafplaats en bij de ingang staan de hele dag door gidsen te wachten die je tegen betaling de meest interessante graven kunnen laten zien. Wij hebben middels een artikel op internet ook verschillende graven bezocht en het interessante verhaal erachter ontdekt.


3. de wijk La Boca
La Boca

Een van de bekendste wijken in Buenos Aires is La Boca. Deze wijk is gelegen aan de haven en heeft een sterke Europese invloed. De wijk is vooral populair door de kleurrijke gevels, de restaurants en de aanwezigheid van het bekendste voetbalstadion van Argentinië; La Bombonera van Boca Juniors

Dagelijks worden hier door verschillende operators (Free) Walking Tours gehouden. Dit is de ideale manier om deze wijk te verkennen en wat meer informatie te krijgen. Ook kan je een stadiontour doen, maar daar lees je later meer over!

Natuurlijk kan je La Boca ook op eigen houtje verkennen, maar vooral tijdens de avonduren wordt dit streng afgeraden vanwege de veiligheid in dit gebied.


4. Teatro Colón
Teatro Colón

Een van de beste operagebouwen ter wereld staat in Buenos Aires en ondanks je misschien geen liefhebber van deze muziek bent is het gebouw absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Het theater is in 1857 gebouwd en er zijn dagelijks Engelstalige rondleidingen door het gebouw. Je krijgt hierbij uitleg over de verschillende ruimtes die je te zien krijgt en je kijkt werkelijk je ogen uit.

Je kan het beste een rondleiding nemen tussen 9:00 uur – 11:00 uur of 15:30 uur – 17:00 uur omdat een rondleiding dan $800 (€12,75) kost i.p.v. de reguliere $1000 (€16).


5. Café La Poesiá
Café La Poesiá

Heb je inmiddels honger of dorst gekregen dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Café La Poesiá. Dit karakteristieke café is begin jaren ’80 geopend en ademt een en al romantiek.

Je kan er terecht voor een stevige lunch of een lekker drankje terwijl je je ogen uitkijkt naar de indrukwekkende inrichting.

Ook mooi meegenomen is dat dit restaurant een blok verwijdert zit van de bekende standbeelden van de Argentijnse stripfiguren uit de strip Mafalda, wat een erg leuke plek is om een foto te nemen.


6. Stadiontour La Bombanera
La Bombanera

Zoals je al kon lezen is een bezoek aan de wijk La Boca zeker de moeite waard, en dan mag een stadiontour in La Bombanera niet ontbreken. Het stadion heet officieel Estadio Alberto J. Armando, maar staat vooral bekend als La Bombanera. Deze bijnaam kreeg het stadion omdat het de vorm heeft van een snoeptrommel, wat de letterlijke vertaling van la bombanera is.

De stadiontour is absoluut de moeite waard waarbij je toegang krijgt tot verschillende tribunes, kleedruimtes en het museum. Voor ongeveer €10 heb je al een volledige tour inclusief toegang tot het museum.


7. Boottocht Montevideo
Montevideo

Misschien is het niet de meest logische tip voor een bezoek aan Buenos Aires, maar als je er dan toch bent kan je net zo goed even een bezoek aan Montevideo meepakken.

De hoofdstad van Uruguay is immers maar 200 kilometer verwijderd van Buenos Aires en is een erg interessante locatie om mee te pakken. De stad bevat enkele prachtige gebouwen maar doet een stuk minder hectisch aan dan de Argentijnse hoofdstad.

De leukste manier is om met de ferry naar Uruguay te varen en daar met de bus door te reizen naar Montevideo. Er gaan dagelijks meerdere boottochten die je in combinatie met een busticket kunt kopen. De reis naar Montevideo neemt wel ongeveer 4 á 5 uur in beslag, dus zal je er wel een overnachting bij moeten boeken.


8. Tangomuziek bij Pista Urbana
De tickets voor Tangomuziek bij Pista Urbana

Als je naar Argentinië gaat ontkom je niet aan de originele Argentijnse tango. De Argentijnse tango kun je vinden in zowel de dans, muziek als poëzie in deze stad.

Ook wij ontkwamen daarom niet aan de Argentijnse tango tijdens een toevallig bezoek aan Pista Urbana in de wijk San Telmo.

Dit café biedt de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje een voorstelling bij te wonen. Bijna iedere dag vinden er wel voorstellingen plaats die uiteenlopen van live muziek tot poëzie en theatrale workshops.


9. Een foto met de B.A. letters voor de Obelisco de Buenos Aires
de B.A. letters voor de Obelisco de Buenos Aires

Een punt dat je vanuit veel plekken van de stad kunt zien is de wereldberoemde obelisk van Buenos Aires. De 67 meter hoge obelisk is in 1936 gebouwd ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad en bevindt zich midden op de Avenida de 9 Julio.

Zoals je in veel steden een plek hebt om je ultieme toeristische foto te maken is dit dé plek in Buenos Aires. Je moet er mogelijk wel eventjes voor in de rij staan, maar deze foto mag toch niet ontbreken? Daarom is het een van onze 11 tips voor jouw trip naar Buenos Aires.


10. Catedral Metropolitana
Catedral Metropolitana

Een bezoek aan de Catedral Metropolitana mag ook niet ontbreken als een van de 11 tips voor jouw trip naar Buenos Aires. De kathedraal stamt uit 1580, alhoewel hij in de loop van de jaren wel meerdere malen herbouwd is.

De kathedraal is voornamelijk bekend vanwege de graftombe van Generaal San Martín die zich hier bevindt. De leider van de onafhankelijkheidsstrijd van Zuid-Amerika tegen de Spaanse bezetter ligt hier opgebaard en wordt de hele dag door bewaakt door twee wachters.


11. Palermo in de avond

Wil je tenslotte ’s avonds ergens iets gaan eten of drinken? Neem dan de metro richting Palermo. Palermo is de meest bruisende wijk van Buenos Aires en heeft de hoogste concentratie van cafés, restaurants, bars en discotheken van de hele stad.

Wij hebben er heerlijk Italiaans gegeten aan het Plazoleta Julio Cortázar en genoten van de energie in deze levendige wijk. Palermo is dan ook de ideale wijk om eens de typisch Argentijnse Fernet-Cola mix te proberen. Ontdek zelf maar of het jouw smaak is!


[bdotcom_bm bannerid=”3520″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.