2023Nieuw ZeelandOceaniëReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

Christchurch, onze eerste dagen in Nieuw-Zeeland (Dag 7 & 8)

Maandag stond er een lange reisdag op de planning, want we moesten vanuit Singapore in Nieuw-Zeeland terecht zien te komen. Dat zou ons wel gaan lukken. Na een vlucht van 9 uur die niet altijd even prettig was kwamen we aan in Auckland. Hierna vlogen we verder naar onze eindbestemming in Nieuw-Zeeland; Christchurch.

AirBnb

Aangekomen in Christchurch namen we de bus richting het centrum. De buschauffeur was zo vriendelijk om ons gratis mee te laten rijden omdat we nog geen contant geld hadden. Net buiten Hagley Park in de wijk Riccarton konden we terecht bij Sue, waar we via Airbnb twee overnachtingen in haar huis hadden geboekt. Ze was zelf nog niet thuis maar we konden wel naar binnen. Het huis was erg netjes en we hadden een eigen slaapkamer en badkamer.

Met alle moeite om wakker te blijven zijn we om de hoek wat sushi gaan eten en hadden we ondertussen de wasmachine al aangezet. Terug in het huis van Sue kwam ze al vrij snel thuis en raakten we aangenaam aan de praat. Het was een erg aardig vrouw die net als ons enorm van reizen houdt. We hebben daarna zo lang mogelijk wakker proberen te blijven, maar om 21:00 uur lagen we toch doodmoe en met een flinke jetlag in bed.

Een dagje Christchurch

We hadden ondanks wat wakkere momenten uitstekend geslapen. Een goed bed, een lekkere douche en een fijn ontbijt doet wonderen. Net als het goede weer hier in Christchurch Nieuw-Zeeland. Het is hier ongeveer 20 graden en lekker zonnig. Ideaal weer dus om de stad in te gaan en eens goed rond te kijken. Dit hebben we dan ook gedaan vandaag, maar hebben hier wel de tijd voor genomen.

Na ongeveer een half uurtje lopen stonden we al in het centrum na een kleine blik in de botanische tuinen van de stad. Het stadscentrum is niet al te groot maar heeft enkele leuke gebouwen en fijne plekken om te eten en drinken. Zo namen we een kijkje bij Christchurch Transitional Cathedral, de zogenaamde “Kartonnen Kathedraal”. Na de grote aardbeving in 2011 was deze kathedraal opnieuw gebouwd. Hij bestaat voornamelijk uit staal, karton en scheepcontainers. Erg mooi om te zien.

Na een lunch bij de Riverside Market zijn we naar Quake City gegaan. Dit museum vertelt het hele verhaal van de enorme aardbeving die deze stad in 2011 trof. Videobeelden, foto’s en enkele interactieve onderdelen zorgen er echt voor dat je een goed beeld krijgt van de impact van deze ramp. Ook in de stad zie je nog altijd de gevolgen ervan. Daarna was het tijd om terug naar het huis van Sue te lopen. Ook kochten we nog een lokale simkaart, en hebben we wat contant geld gehaald. In de avond zijn we nogmaals naar Riverside Market gegaan voor het avondeten. Met een flinke wandeling terug naar Sue zijn we nog even aan het napraten. Morgen gaan we eindelijk onze camper ophalen bij Wendekreisen en gaan we op pad!

Benieuwd naar de bewegende beelden van dit gedeelte van onze reis?
Check dan hieronder de video van ons YouTube kanaal!

6 gedachten over “Christchurch, onze eerste dagen in Nieuw-Zeeland (Dag 7 & 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.