ArtikelenNederland

Review: Hotel van de Vijsel in Amsterdam

Het was begint maart toen we besloten om kaarten te bestellen voor het optreden van Bökkers in Paradiso op zaterdag 29 december. Net als vorig jaar besloten we er een overnachting aan vast te plakken en er zodoende een klein weekendje Amsterdam van te maken. We wilden wederom een hotel dat dicht bij Paradiso zat, en voor een beetje redelijke prijs. We kwamen ditmaal uit bij het gloednieuwe Hotel van de Vijsel, waarvan hier een review.

Hotel

Op de plek waar voorheen houthandel Van de Vijsel gevestigd was zijn in november 2018 de deuren van Hotel van de Vijsel geopend. Het 4 sterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan de Overtoom 13-17 op ongeveer 5 minuten lopen van het bekende poppodium Paradiso. Het hotel leent zijn naam dus aan de houthandel die voorheen op deze locatie zat. Daarvan afgeleid is ook de naam van Café Woodz dat zich in het hotel bevindt en zich voornamelijk richt op de functie als koffie- en brunchspot.

Het hotel ligt op een goede locatie want ook het Leidseplein, Vondelpark en Museumplein liggen op loopafstand. De eerste aanblik op het nieuwe hotel is fris, veel natuurlijke materialen en hip gestyled. We werden zeer hartelijk ontvangen en konden een half uur voor de officiële inchecktijd al onze kamer in.

De voorgevel van het hotel geeft al een goede indruk van de sfeer.
De lobby van het hotel was ingericht met veel natuurlijke materialen.
Kamer

Zoals in veel grote steden zijn de hotelkamers niet groot, maar zeer sfeervol en donker ingericht. Ook in de kamers is veel gebruik gemaakt van hout dat zelfs via de muur naar het plafond is doorgetrokken. Er zijn heel weinig kamers met echt uitzicht, maar dit is slim opgelost door binnenplaatsen te creëren. Hiermee komt er toch indirect daglicht binnen en is er de mogelijkheid om een schuifpui te openen en even wat frisse lucht de kamer in te laten.

De kamers lijken erg goed geïsoleerd te zijn want het was ’s nachts erg stil. Daarnaast was het echt enorm donker in de kamer door de verduisteringsgordijnen die goed sloten. Dit in combinatie met het werkelijk uitstekende bed zorgde er voor dat we een geweldige nachtrust hebben gehad.

De kamer was vrij donker maar erg sfeervol ingericht.
Op de kamer stond een retro speaker waarmee je naar je eigen muziek kon luisteren.
Ideaal voor buitenlandse bezoekers zijn de USB stopcontacten naast bed

De badkamer was klein maar zeer goed uitgevoerd. Ondanks de wat aparte tegelkeuze sloot hij goed aan op het interieur. Het hoogtepunt was echter de douche. De stortdouche had een geweldige druk en was heerlijk warm. Zoals het bij een 4 sterren hotel hoort waren ook de nodige toiletartikelen aanwezig.

Ontbijt

Na een stevige avond rock & roll in Paradiso konden we de volgende ochtend wel een goed ontbijt gebruiken. Gelukkig was dit ruimschoots aanwezig. We konden genieten van yoghurt en verschillende soorten ontbijtgranen en verschillende soorten vruchtensap. Daarnaast was er een uitgebreid aanbod van vleeswaren en brood. Ook was er de mogelijkheid om pannenkoeken, wafels en een omelet klaar te laten maken. Op het ontbijt was dan ook niets aan te merken.

Het ontbijt had een uitgebreid aanbod aan brood en beleg.
Ook de ontbijtgranen waren ruimschoots aanwezig.
Eindoordeel

Als eindoordeel mogen we wel zeggen dat we zeer te spreken zijn over het nieuwe Hotel van de Vijsel. Hotels in Amsterdam kunnen heel prijzig zijn, maar op een gunstige dag kan je hier al voor €65 een overnachting hebben. De kamers staan garant voor een goede nachtrust met een goede douche, en ’s ochtends wacht een goed en uitgebreid ontbijt. Voor ons is dit hotel ook volgende keer weer een goed optie voor een weekendje Amsterdam.

[bdotcom_bm bannerid=”4053″]

Een gedachte over “Review: Hotel van de Vijsel in Amsterdam

  • Als architect van dit superspannende project ben ik natuurlijk erg benieuwd naar een uitgebreide review van het verblijf in Hotel van de Vijsel.
    Blij ben ik met de constatering dat het er super stil is: ‘De kamers lijken erg goed geïsoleerd te zijn want het was ’s nachts erg stil. ‘
    Pff, want dat was best wel spannend – hoe stil het zou zijn.
    Grappig is de omschrijving ‘Ook in de kamers is veel gebruik gemaakt van hout dat zelfs via de muur naar het plafond is doorgetrokken.’ Het geheim is dus nog niet onthuld: het zijn de massief houten wanden en vloeren. Denkt hier iemand dat er met schrootjes is gewerkt?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.