ArtikelenReisproducten

Het handige reisbandje van Ikgaopavontuur.nl!

Een paar maanden gelden stuitte ik op het Instagram account van Ikgaopavontuur.nl. Hierop werd een nieuwe reisgadget aangekondigd die mijn aandacht trok: het zogenaamde reisbandje van Ikgaopavontuur.nl. We hebben middels al behoorlijk wat handige reisgadgets besproken, maar deze is wel heel bijzonder!

Ikgaopavontuur.nl is een initiatief van Jeroen, 29 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Jeroen is een echte backpacker en heeft landen als Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar bezocht. Tijdens deze reizen is hij regelmatig tegen de taalbarrière aangelopen en dat heeft hem aan het denken gezet. Daarom is hij met een creatieve idee gekomen om een zogenaamd reisbandje te ontwikkelen.

Het reisbandje is een simpel concept. Het betreft een siliconen armbandje in verschillende kleuren waarop symbolen staan afgebeeld. Je moet hierbij denken aan symbolen voor bijvoorbeeld een ziekenhuis, politiebureau, supermarkt, wifi, toilet of restaurant. In landen waarvan je de taal niet spreekt kan je dan dit reisbandje gebruiken om toch te communiceren. Mooie bijkomstigheid is dat de reisbandjes geïmpregneerde citronella bevatten waarmee ze muggen op afstand moeten houden.

De groene en paarse versie van het reisbandje van Ikgaopavontuur.nl

Voor onze reis naar Mexico hadden we ze niet nodig, maar ik kan me goed voorstellen dat een dergelijk bandje best nog wel eens van pas kan komen. Op de website zijn ze te koop voor €6,95 per stuk, en met de actiecode 2VOOR10 kan je er zelfs 2 voor €10 kopen op de website. Wat ons betreft zijn ze dus zeker erg handig als je voor de eerste keer naar een bestemming gaat waar je echt de taal niet spreekt.

De winnaars zijn inmiddels bekend!

Laura de Greef en Wesley Klijnstra gefeliciteerd met jullie reisbandjes van Ikgaopavontuur.nl

Ze komen zo snel mogelijk jullie kant op!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

14 gedachten over “Het handige reisbandje van Ikgaopavontuur.nl!

 • Altijd handig zo’n bandje als je er niet uitkomt. Zou wel een blauwe willen.

  Beantwoorden
  • Hoi Wesley, leuk dat je mee wilt doen! Ik heb enkel een groen of een paars exemplaar mocht je winnen 😉

   Beantwoorden
   • Dat is handig! Zou mooi bij mijn (reis)armbanden verzameling passen. Kan je ze ook naar Australië opsturen? ? Niet dat we ze hier nodig hebben, maar wellicht wel in het volgende land (vermoedelijk ergens in Azië).

    Beantwoorden
    • Hoi Joanne! Leuk dat je meedoet aan de winactie! Naar Australië opsturen wordt misschien lastig, maar ik kan altijd kijken wat ik kan doen 😀

     Beantwoorden
  • Erg handig voor als we weer naar Roemenië gaan. Hadden we het bestaan van de armbandjes maar eerder geweten!

   Beantwoorden
   • Lutgarde Vallons

    Mid sept vertrek ik naar Peru, Chili en Bolivia. Vermits ik de Spaanse taal niet ken, en de meeste lokale bevolking geen Engels spreekt, zou dit reisbranche enorm van pas komen. Veel interessanter en directer dan een Google transistor op mijn gsm.

    Beantwoorden
  • Hanne baete

   Handig! Moet ik niet meer alles uitbeelden :p

   Beantwoorden
 • Super handig dit idd! Hopelijk niet nodig, maar wie weet. We gaan binnenkort naar Mexico, wil er wel heel graag één meenemen ☘️

  Beantwoorden
 • Heel tof! Komt goed uit voor onze reis naar Colombia aangezien mijn Spaans niet al te best is 😉 Maar nog beter voor onze 5 maanden trip volgend jaar, waarbij we onder andere naar Myanmar gaan. Daar lijkt het me echt een uitkomst voor! Ik doe graag mee dus! 🙂

  Beantwoorden
  • Hoi Laura! Leuk dat je meedoet aan de winactie. Je bent nog net op tijd want vanavond maken we de winnaars bekend 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.