2017ArtikelenAziëJapanJapan (21/07/2017-08/08/2017)Reisverslagen

Overal internet in Japan via “Pocket WiFi”

Naast de vouchers voor de Japan Rail Pass die we via het reisbureau hebben ontvangen besloten we al vrij snel om een tijd terug zelf nog iets te regelen voor onze reis naar Japan: Internet. Zoals de meeste reizigers willen wij tegenwoordig graag overal gebruik kunnen maken van internet. Dit is uiteraard niet alleen handig om Facebook, WhatsApp en deze blog bij te houden, maar ook voor navigatie en apps als Google Translate. In Europa is dit tegenwoordig geen probleem meer met de recente wetgeving, maar in Japan is dat een ander verhaal. Daarom besloten wij om een pocket wifi te huren voor onze reis in Japan. In dit artikel geven we je uitleg over wat dit precies inhoudt?

Pocket Wifi

Om een torenhoge telefoonrekening te voorkomen zijn er verschillende manieren, maar wij hebben om verschillende reden besloten een “Pocket Wifi” te huren in Japan

….een “Pocket Wifi”‘ ?!?

Een Pocket Wifi is een klein doosje dat werkt als eigen persoonlijke hotspot. Het huren van een pocket wifi geeft (onbeperkt) toegang tot high speed internet waar u ook bent in Japan.
Voordelen pocket wifi

Tijdens onze nachtelijke excursie naar het noorderlicht in Noorwegen konden we hier ook gebruik van maken en voor toeristen in Japan is dit een veel gebruikte manier om tijdens het reizen optimaal gebruiken van internet te kunnen maken. De voordelen van pocket wifi zijn:

  • Overal WiFi, dus op straat, in het hotel, in het park, in de trein. Je bent dus niet afhankelijk van hotspots in een McDonalds of Starbucks.
  • Onbeperkt internet voor een vast bedrag per dag
  • Met meerdere apparaten gelijk te gebruiken
  • De Pocket wifi kan opgehaald worden bij het vliegveld, of afgeleverd laten worden bij het hotel

Benieuwd geworden hoe het ons is bevallen? Check dan snel de review over onze ervaringen met Japan Wireless!

Bestellen pocket wifi

Het enige wat je dus moet doen is om via internet een pocket wifi bestellen voor het aantal dagen dat je hier gebruik van wilt maken tijdens je reis bij een van de vele websites. Bij de bestelling kan je vervolgens aangeven of je het apparaatje bij je hotel wil laten bezorgen of op wilt halen bij het vliegveld. Tenslotte kan je natuurlijk kiezen uit verschillende prijsklassen, afhankelijk van het aantal GB’s per dag en de snelheid.

Pocket wifi’s kunnen onder andere besteld worden via de volgende websites:

Onze keuze

Wij hebben een tijdje terug gekozen voor “Japan Wireless” die op verschillende forums en websites goed stond aangeschreven, en dan met name bij het zwaardere gebruik. Er hangt wel een aardig prijskaartje aan, maar dat is niet te vergelijken met de telefoonrekening die we anders bij thuiskomst zouden hebben…zeker met het bijhouden van deze blog natuurlijk!

0 gedachten over “Overal internet in Japan via “Pocket WiFi”

  • Wifiet el maal goed op los dan , ben elg benieuwd naal jullie bevindingen . Tot holen.
    Gloeten

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.