ArtikelenCuraçao

Onze volgende reis; Oud & Nieuw in Curaçao!

Onze laatste echte reis is inmiddels al weer 10 maanden geleden, toen we Oud & Nieuw hebben gevierd in Londen. Afgelopen zomer hebben we nog een paar mooie citytrips in Nederland gemaakt naar Rotterdam en Den Haag. We hebben hier een paar hele mooie dagen gehad en ons enorm goed vermaakt. Toch bleek al vrij snel dat dit onze honger naar reizen niet voldoende heeft kunnen stillen. Daarom zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om dit jaar toch nog een mooie reis te gaan maken. Uiteraard zijn de mogelijkheden vanwege het COVID-19 virus erg beperkt. Daarnaast nemen we het virus erg serieus. Daarom gaan we zeker geen gebied bezoeken wat een oranje kleurcode heeft bij het reisadvies. Na wat onderzoek kwamen we daarom al snel tot de conclusie: onze volgende reis gaat naar Curaçao!

Curaçao

Met 444 km² en ongeveer 150.000 inwoners is Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en onderdeel van de zogenaamde ABC-eilanden. Dit zijn Aruba, Bonaire en Curaçao en deze landen behoren tot de Benedenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Op deze eilanden heerst een tropisch klimaat. Het is er dan ook het hele jaar door gemiddeld tussen de 28 en 30 graden.

Al sinds het begin van de coronacrisis heeft de Nederlandse overheid een speciaal beleid met betrekking tot het Caribisch deel van het Koninkrijk. Per 1 juli 2020 was het weer mogelijk om vanuit Nederland naar deze eilanden te reizen. Curaçao heeft sindsdien als enige eiland onophoudelijk een gele kleurcode bij het reisadvies. Voor ons was dit zeker belangrijk, en dé uitgelezen mogelijkheid om dit jaar toch nog een verre reis te gaan maken.

Curaçao is misschien niet echt een bestemmingen die mensen van ons zouden verwachten. Dit komt omdat het bij de meeste Nederlanders bekend staat als een echte zonbestemming. Veel mensen kiezen ervoor om ieder dag lekker aan het zwembad of strand te gaan liggen luieren. Curaçao heeft echter nog veel meer te bieden kwamen we al snel achter. Het heeft namelijk ook een ruim aanbod aan culturele bezienswaardigheden. Daarnaast bevat het land natuurlijk veel verschillende prachtige stranden met eigen specifieke kenmerken waar zowel boven als onder water veel natuurschoon is te bewonderen. Ook kan je op Curaçao 3 nationale parken vinden, waar ook nog andere natuur is te ontdekken. Tenslotte zagen we direct dat er ook nog voldoende mogelijkheden zijn om leuke activiteiten te doen.

Ondanks dat Curaçao al sinds juli geel gebied is zijn de maatregelen sinds 18 september wel aangescherpt. Voor ons zouden de volgende regels echter geen problemen op mogen leveren:

– Op straat mag je met maximaal 4 mensen bij elkaar zijn
– In restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden geldt een maximum van 50 personen
– Tot 22.00 uur ben je welkom in de restaurants
– Er geldt een avondklok van 23.00 tot 05.00 uur

We zijn op dit moment flink inspiratie aan het opdoen met Cappuccino in Curaçao, het nieuwste boek van Anika Redhed. Het staat vol reisverhalen over haar reis naar dit eiland. Binnenkort lees je er hier op de website een uitgebreid review over inclusief winactie!

ABC Travel

Na ons besluit om voor Curaçao te gaan kwamen we aan bij de volgende stap; het boeken van de reis. Normaal gezien zouden we heel makkelijk zelf onze vliegtickets, accommodatie en auto hebben gehuurd. Maar nu ligt dit net iets anders. Ondanks dat Curacao al langere tijd de gele kleurcode bij het reisadvies heeft nemen we natuurlijk wel een risico. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat deze kleurcode verandert voor onze reis, of tijdens onze reis, dat er wereldwijd regels aangescherpt worden, of dat wij zelf ziek raken. We zouden het erg vervelend vinden om dan met lege handen te staan en alle moeite zouden moeten doen om nog íets van ons geld terug te krijgen of om thuis te komen.

Na het inlezen op verschillende websites en tv-programma’s besloten we daarom om een pakketreis te boeken. Wanneer dit namelijk gebeurt bij een bureau dat bijvoorbeeld aangesloten is bij het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds ben je hier veel beter voor ingedekt. We hebben het internet helemaal uitgepluisd met de volgende wensen:

– We wilden een reis van 12 dagen maken met vertrek tussen 22 en 28 december 2020. Dit zou ons de mogelijkheid geven om Oud & Nieuw te vieren op Curaçao aangezien wij niet afhankelijk zijn van de schoolvakanties.
– Verblijf in een appartement of hotel met ontbijt en ruime, frisse, moderne kamers met een eigen balkon of terras
– Een huurauto voor het gehele verblijf van 12 dagen

Na een kleine zoektocht namen we contact op met ABC Travel. Dit kleine reisbureau is al 25 jaar een specialist op het gebied van reizen naar de Nederlandse Antillen. Zij konden aan al onze wensen voldoen en ons een mooie reis inclusief huurauto bieden met verblijf op het Morena Resort. We vertrekken op maandag 28 december 2020 en zullen op zaterdag 8 januari 2021 weer terug zijn. En zo hebben we opeens weer een volgende reis in onze agenda staan, en wel naar Curaçao! Nu wordt het de komende maanden genieten van de voorpret, en natuurlijk hard duimen dat onze reis zonder problemen doorgang zal vinden.

Tips?

Curaçao is een bestemming die in 2019 nog door 190.000 Nederlandse toeristen bezocht is. De kans is dus vrij groot dat je nog wel leuke tips voor ons hebt. En daar zijn we precies naar op zoek! We zijn ons inmiddels goed aan het inlezen, maar kunnen natuurlijk altijd extra tips gebruiken. We hebben de beschikking over een eigen auto dus zijn op zoek naar interessante culturele bezienswaardigheden, leuke authentieke restaurants, de meest bijzondere stranden en de leukste activiteiten.

Ben jij dus al wel eens in Curaçao geweest, woon je er of heb je er misschien wel een leuk bedrijf?

Laat dan hieronder een reactie achter of stuur ons een e-mail via info@reisprins.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.