ArtikelenNederland

Onze kidsproof citytrip naar Rotterdam

In 2020 hebben we ons beperkt tot een aantal citytrips in Nederland vanwege de coronacrisis. We hebben die zomer een meerdaags bezoek gebracht aan Rotterdam en ook zijn we een aantal nachten in Den Haag verbleven. Op basis van ons verblijf in Rotterdam hebben we daarom al eens een artikel geschreven over onze 11 tips voor een bezoek aan Rotterdam. In dit reisverslag vertellen we je over een bijzonder citytrip naar Rotterdam. Zelf hebben wij namelijk geen kinderen. Ons neefje Kai wilde voor zijn 8e verjaardag echter graag een échte citytrip maken zoals wij dat vaak doen. Dat vonden wij wel een goed idee en daarom zijn we op zaterdag 12 juni (met 1/2 jaar vertraging) eindelijk met hem op pad gegaan. In dit reisverslag lees je dan ook alles over onze kidsproof citytrip naar Rotterdam!

Zaterdag 12 juni 2021

Zaterdag was het eindelijk zover! We hebben de citytrip een jaartje uit moeten stellen, want als alles gesloten is gaat een citytrip natuurlijk ook niets worden. Om 9:15 uur vertrokken we dan toch richting Rotterdam. We hadden besloten om gewoon zelf met de auto te rijden, en in ongeveer 50 minuten waren we dan ook op de plaats van bestemming. We hadden online via Parkeren in Rotterdam een parkeerticket voor een “Dagje uit” geboekt en konden zo voor maar €10,50 een hele dag onder de Erasmusbrug parkeren. Dat kwam goed uit, want hier zou namelijk ook onze eerste activiteit van de dag starten, de Street Art Route 2 van Rotterdam Routes.

Rotterdam Routes

We wilden graag op een leuke manier iets van de stad zien, maar hebben wel een kleine citytripper bij deze keer. We kozen er daarom voor om in ons eigen tempo een wandelroute door de stad te gaan doen. Via de Rdam Routes app vonden we de Street Art Route 2 die ook nog eens start bij de Erasmusbrug. Vol goede moed gingen we dus op pad!

We liepen de parkeergarage uit en kwamen we het eerste kunstwerk al tegen. De hele route leidde ons langs prachtige muurschildering, waarvan de ene nog kleurrijker was dan de andere. Via de Witte de Withstraat liepen we zo mooi door het centrum van Rotterdam. Na ongeveer 1 uur lopen besloten we om ergens iets te drinken met een lekker hapje. Na het passeren van de wereldberoemde Kabouter Buttplug liepen we richting het Oude Westen. Hier keek je je ogen uit en kwam je de ene muurschildering na de andere tegen. De route was erg goed samengesteld en werd via audiofragmenten voorzien van leuke informatie.

Eenmaal klaar in het Oude Westen zijn we via de Koopgoot richting de Markthal gelopen. Hier eindigde ook de route. We hadden er ruim de tijd voor genomen en het was inmiddels 13:00 uur geworden. We hadden ongeveer 7 kilometer gelopen en op de stappenteller van Kai liep het aantal stappen dan ook al flink op! Wij vonden deze route wat betreft veelzijdigheid, afstand en natuurlijk de prachtige muurschilderingen erg geschikt voor een kind van ongeveer 8 á 9 jaar, en Kai was het daar helemaal mee eens!

De Markthal Rotterdam

Zoals al eerder beschrijven tijdens onze 11 tips voor jouw trip naar Rotterdam mag een bezoek aan de Markthal Rotterdam natuurlijk niet ontbreken. Vanwege het veelzijdige aanbod vinden wij dit altijd een goede plek om te lunchen. We namen dan ook uitgebreid de tijd om eens goed rond te kijken. Niet alleen keken we naar het prachtige gebouw, maar ook zochten we wat lekkers uit. Het aanbod lijkt door de coronacrisis wel wat te zijn gekrompen, maar er is nog altijd genoeg te vinden. We kochten een paar lekkere cocosballs van Madame Cocos voor we plaatsnamen op het terras van Sumo. We bestelden hier een paar schalen sushi die Kai vakkundig wist weg te werken!

De kubuswoningen

We hadden die ochtend een watertaxi gereserveerd dus moesten we verder. De sushi was echter zo snel weggewerkt dat we nog even tijd hadden om bij de beroemde kusbuswoningen te gaan kijken. Deze woningen zijn natuurlijk erg bijzonder vanwege hun vorm en opvallende kleur. Ze zijn begin jaren ’80 gebouwd en nog altijd erg leuk om te bekijken met kinderen. In de Time To Momo Kidsproof gids staat niet voor niks de optie vermeld om hier ook te overnachten in het Stayokay Hostel. Wij bleven echter maar 1 dagje maar konden geheel onverwachts toch terecht in de Kijk Kubus Museumwoning, waar je voor een paar euro een kijkje kan nemen in een ingerichte kubuswoning. Je bent er snel doorheen, maar hebt wel even een kijkje kunnen nemen!

Watertaxi

Met een omweg konden we daarna de watertaxi nemen. Diezelfde ochtend hadden we via de website van de watertaxi plekken gereserveerd. We moesten nog even wachten op steiger 43 “Boompjes” maar rond de afgesproken tijd van 14:45 uur kwam onze watertaxi aan. We konden lekker achterin zitten en namen dus buiten plaats. In het zomerzonnetje vlogen we over het water. De watertaxi gaat erg hard en is een geweldige belevenis. Ook deze tips stond terecht in de Time To Momo Kidsproof gids, want het is een geweldige ervaring. Helaas duurde de rit niet lang, want in ongeveer 10 minuten waren we al op onze bestemming aangekomen, de Euromast!

Een stukje varen met de watertaxi is een geweldige belevenis!
Euromast

Eerder die weken hadden we online al tickets gekocht voor de Euromast. We troffen het want middels de kortingscode TICKET25 betaal je in de maand juni ook nog eens 25% minder voor een ticket, dus dat hadden we toch maar weer eens in eigen zak gestoken. Bij aankomst stond er buiten al een lange rij met wachtenden, maar gelukkig schoot het snel op. Toen we binnen waren konden we met de lift naar boven en hebben we ademloos rondgekeken.

Door de wind was het nog wel vrij fris boven maar door de lekkere zomerzon was het erg helder. We konden daardoor niet alleen alles van Rotterdam zien, maar konden zelfs Den Haag in de verte zien liggen. De Euromast is natuurlijk een van de bekendste toeristische trekpleisters van Rotterdam, en dat is nog altijd terecht. De uitkijktoren opende haar deuren in 1960 en vanaf 100 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ook deze tijd was dus goed besteed en viel zeker in de smaak.

Kop van Zuid

Het was inmiddels 16:30 geworden dus werd het tijd om deze eendaagse citytrip naar Rotterdam helemaal kidsproof af te sluiten. We stapten dus nogmaals in de watertaxi die ons met een rotvaart van steigerlocatie 65 Euromast naar steigerlocatie 44 Wilhelminapier / Hotel New York bracht. We maakten daar eerst nog een korte wandeling over de Rijhavenbrug richting Katendrecht. Deze brug wordt overigens ook wel “de Hoerenloper” genoemd, vanwege de voormalige rosse buurt op Katendrecht. Deze informatie hebben we echter maar niet met Kai gedeeld.

Onze wandeling eindigde vervolgens bij de Foodhallen. Wij zijn enorme liefhebbers van dergelijke eetmarkten en dus namen we hem hier me naartoe. Na een drankje buiten werd het ons iets te fris en zijn we naar binnen verhuisd. Er was voldoende keuze en uiteindelijk nam Kai een broodje bakkeljauw en wij namen een paar lekkere cheeseburgers. Zo sloten we deze bijzondere dag smaakvol af.

Met goedgevulde buiken liepen we vervolgens weer over de Erasmusbrug terug naar de parkeergarage. We hadden een prachtige dag achter de rug met een mooi programma. Alles viel goed in de smaak bij Kai, van de wandelroute en Euromast tot de Markthal en de Foodhallen. De snelle watertaxi maakte echter nog wel de meeste indruk. Zo hebben we er een erg leuke kidsproof citytrip naar Rotterdam van gemaakt dat zeker een aanrader is voor kinderen in deze leeftijdsgroep!

[bdotcom_bm bannerid=”10227″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.