ArtikelenReisliteratuur

Reisliteratuur: Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa van Columbus Travel

Misschien ben jij wel bekend met het Columbus Travel magazine? Dit toonaangevende magazine verschijnt 8 keer per jaar met een oplage van ongeveer 200.000 stuks. Het blad kenmerkt zich door de prachtige foto’s en unieke bestemmingen die besproken worden. Het magazine richt zich vooral op het reizen buiten de gebaande paden en fotografie. Daarnaast brengt men regelmatig zogenaamde inspiratieboeken uit, zoals het boek Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa.

Columbus Inspiratieboeken

In de reeks Columbus Inspiratieboeken zijn eerder Zuid-Oost Azië en Wildlife-ervaringen voorbij gekomen. Ditmaal is het de beurt aan Zuid-Amerika. Zoals je mag verwachten van Columbus kenmerken deze inspiratieboeken zich door de prachtige foto’s en de tips die je niet direct in de standaard reisgidsen terug zult vinden.

Zoals het hoort bij een dergelijke gids slaan ze echter niet de praktische kanten over. Zo begin het boek met algemene informatie over eten en drinken, feesten en dieren in Zuid-Amerika voordat er verder in wordt gegaan op de verschillende locaties in Zuid-Amerika. Tenslote wordt het boek afgesloten met informatie over de beste reistijden naar de verschillende locaties.

Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa van Columbus Travel
Het handzame inspiratieboek zit vol prachtige foto’s.
Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa van Columbus Travel
In een overzicht zie je de bekendste dieren van Zuid-Amerika terug en waar je ze tegen zou kunnen komen.
Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa van Columbus Travel
Ook de praktische informatie ontbreekt niet, zoals de beste reistijden voor de verschillende locaties.
De 15 reizen

Zoals de titel van het boek al zegt bevat dit boek van Columbus Travel 15 reizen door verschillende landen in Zuid-Amerika. Dit betekent overigens niet dat alle landen van Zuid-Amerika worden aangedaan, aangezien dit continent maar 13 landen bevat. Zo staan er 3 routes in beschreven die je in Brazilië kan doen, 2 in Chili, 2 in Suriname en 2 in Argentinië.

In ieder hoofdstuk wordt een van de reizen besproken, waarbij je per locatie binnen de reis wordt meegenomen. Als een soort reisverhaal krijg je op die manier een impressie van de verschillende locaties die ondersteund worden door prachtige foto’s. Het einde van ieder hoofdstuk geeft vervolgens een overzichtskaart met daarop de besproken locaties. Hierbij staat overigens ook een QR-code waarmee je een online kaart kunt bekijken.

Natuurlijk bevatten de hoofdstukken de bekende trekpleisters zoals de zoutvlaktes van Uyuni, de watervallen van Iguazu en Buenos Aires, maar daarnaast gaat het vooral om de tips die je niet in de reguliere reisgidsen terug vindt. We hadden dit boekje dan ook goed kunnen gebruiken tijdens onze reis door Zuid-Amerika van 2018.

De watervallen van Iguazu worden ook uitgebreid besproken.
Ondanks dat de watervallen van Iguazu zich op de grens van Brazilië en Argentinië bevinden is hij toch in het hoofdstuk Paraguay terug te vinden.
Bolivia wordt uitgebreid besproken.
De route door Bolivia neemt je mee langs de bekende en minder bekende locaties.
Eindoordeel

Het boek Zuid Amerika, 15 reizen weg van de massa is een erg prettig boek om mee te nemen op jouw reis door Zuid-Amerika. Het formaat zorgt ervoor dat het niet alleen handig is ter voorbereiding, maar je het ook makkelijk in je backpack kunt stoppen. Dit boek van Columbus Travel is echt een handboek voor een alternatieve reis door Zuid-Amerika.

De combinatie van praktische informatie, het reisverhaal, reisroutes en de prachtige foto’s zullen er echt voor zorgen dat je van de gebaden paden wilt gaan. Daardoor krijg je net iets anders te zien dan de gemiddelde reiziger. Eigenlijk komt dit boekwerk een jaartje te laat voor ons, maar misschien biedt het ook wel een basis om ooit nog eens terug te keren naar dit geweldige continent!

Het is feest want Reisprins bestaat 1 jaar!

Daarom geven we 1 exemplaar weg van Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa van Columbus Travel.

De winnaar is inmiddels bekend!

Marit Hullen, heel veel plezier met deze prachtige rugzak!

Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa
Auteur: Samengesteld door de makers van reismagazine Columbus Travel
Prijs: € 14,95, paperback, 196 pagina’s
Website: Het boek kan je enkel kopen op de website van Columbus.


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

52 gedachten over “Reisliteratuur: Zuid-Amerika, 15 reizen weg van de massa van Columbus Travel

  • Hoi Lianne! Leuk dat je meedoet aan deze winactie, misschien komt dit handige boekje wel jouw kant op 😉

   Beantwoorden
  • Wat hebben jullie toch altijd toffe winacties! Afgelopen september ben ik voor het eerste naar Zuid-Amerika gegaan, solo backpacken door Colombia! Toen heb ik al bewust een aantal off the beaten track locaties bezocht. Dat smaakte naar meer en dit boek zou mij goed kunnen helpen een vervolg op het Zuid-Amerika avontuur uit te stippelen.

   Beantwoorden
   • Hoi Gioya! Ja we pakken echt uit deze maand voor ons jubileum 😉 Het boek zou goed van pas komen lees ik, dus wie weet !

    Beantwoorden
   • Ik ben verkocht aan Zuid Amerika en zoek inspiratie om in maart opnieuw naar daar te trekken. Overtuigd dat dit boek de doorslag zal geven, droom ik al van het volgende avontuur!

    Beantwoorden
    • Hoi Svea! Ik denk dat dit boek je inderdaad goed op weg kan helpen, misschien komt het volgende week wel jouw kant op 😉

     Beantwoorden
  • 30 januari ga ik naar Zuid-Amerika en dit boek wil ik dan zeker niet missen in mijn backpack!

   Beantwoorden
   • Hoi Jose! Leuk dat je meedoet aan de winactie, misschien kan hij eind januari wel mee in je backpack 😉

    Beantwoorden
   • Marije de Boer

    Mijn ouders starten binnenkort hun wereldreis in Zuid Amerika, zou leuk zijn om het aan hun mee te geven!

    Beantwoorden
  • Wat een leuke actie!! Dit boek lijkt mij perfect om dan toch echt de stap te zetten om een reis maar Peru te boeken volgend jaar!!

   Beantwoorden
   • Hoi Fiona, ik zou de stap gewoon zetten en later er een boek bij kiezen maar misschien komt dit boek wel goed van pas 😉

    Beantwoorden
 • Corine Smans

  Wat een mooi boek. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar wie weet gaat het er na het lezen van dit boek nog van komen.

  Beantwoorden
 • Heel erg gaaf! Ik doe zeker mee!
  Zuid amerika voelt als thuis komen en heb de luxe gehad dat ik ieder land al gezien heb in dit continent. Nu werk ik in een reisbureau en ben ik een zuid amerika specialist.
  Ik gebruik dit boek graag ook voor mijn toekomstige klanten die zuid amerika willen ontdekken. En stiekem dat ik zelf ook nog altijd kan wegdromen bij deze mooie herinnering.

  Beantwoorden
  • Hoi Desiree! Leuk dat je meedoet aan onze winactie! Dat klinkt als een goede reden, natuurlijk mag je ze ook altijd doorverwijzen naar onze website voor reisverslagen en tips 😉

   Beantwoorden
  • Martine Banziger

   Wat een leuk boek! Volgend jaar wil ik graag naar Zuid-Amerika voor 2 of 3 maanden. Ik heb nog geen keuzes kunnen maken waar ik overal naartoe wil, hopelijk kan dit boek mij daarbij helpen.

   Beantwoorden
   • Hoi Martine, ik ben er wel zeker van dat dit boek je daarbij kan helpen! Misschien komt het volgende week wel jouw kant op 😉

    Beantwoorden
 • Annabelle

  Wat een leuke win actie! Zuid-Amerika staat al een tijdje op mijn bucketlist! Ook wou ik graag voor mijn verjaardag een mooi reisboek! Heel benieuwd dus!

  Beantwoorden
  • Hoi Annabelle! Zuid-Amerika is prachtig weten wij uit eigen ervaring. Misschien komt het boek wel jouw kant op volgende week 😉

   Beantwoorden
 • Claudia Noordermeer

  In april ga ik voor 2 weken naar Zuid Amerika, mijzelf alvast qua flora en fauna goed voorbereiden met dit prachtige boek.

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met jullie éénjarig jubileum!! Wat een leuke winactie! Ik ga van januari tm maart die kant op en omdat ik graag van de bekendere, toeristische(re) routes af ga om het ‘echte’ land te zien, doe ik graag mee. ik ga duimen. FIjne feestdagen!

  Beantwoorden
 • Als het boek minstens even interessant is als jullie website, dan scoor ik ’twee in één’ de afgelopen maanden! Bedankt alvast voor de vele nuttige tips en leuke reisverslagen van Zuid-Amerika die ik al op jullie website kon bekijken. Volgend jaar in oktober vertrekken mijn man en ik ook op avontuur naar Zuid-Amerika. Hopelijk kunnen we dit boek van Columbus Travel ook meenemen om extra inspiratie op te doen!

  Beantwoorden
  • Hoi Jasmien! Bedankt voor je leuke reactie! Ik vond het jammer dat we dit boek vorig jaar nog niet dus het zou zeker een goede toevoeging voor jullie reis kunnen zijn!

   Beantwoorden
 • Afgelopen zomer een prachtige reis gemaakt door Colombia. Dit was mijn eerste kennismaking met Zuid-Amerika en ik ben verkocht! Aankomende zomer wil ik er weer naar toe en dit boek kan zeker helpen met het kiezen van een mooie bestemming:)

  Beantwoorden
  • Hoi Patrick, bedankt voor je reactie. Dit boek kan je zeker goed helpen, misschien komt het wel jouw kant op!

   Beantwoorden
 • Claudia wouters

  Haaaa ik kan dit boek dus duidelijk gebruiken om beter te leren lezen… dacht namelijk dat je onder het Facebookbericht iets moest achterlaten! Oeps!

  Beantwoorden
 • CJM de Kok

  Nog zoveel te zien in ontdekken in Zuid Amerika, heerlijk boek om bij weg te dromen!

  Beantwoorden
 • Wesley Klijnstra

  Prachtig boek mooi voor als ik volgend jaar die richting op ga kan ik hem in het vliegtuig lezen

  Beantwoorden
  • Hoi Wesley, leuk dat je meedoet aan de winactie. Er staat genoeg inspiratie in om een lange vlucht door te komen hoor 😉

   Beantwoorden
 • Wauw wat een mooi boek! Na mijn grote liefde Colombia, zou ik de rest van Zuid-Amerika ook graag willen ontdekken! Fingers crossed.

  Beantwoorden
 • Sanne van Deudekom

  Wauw wat een onwijs toffe actie, dit zou onwijs goed uitkomen tijdens de halfjaar sabbatical van mij en mijn vriend door zuid Amerika met een busje. Heerlijk weg van de gebaande paden zo! Gotta catch them all!????

  Beantwoorden
  • Spannend!! Het zou in ieder geval goed uitkomen ter inspiratie van mijn reis in 2020 naar Zuid-Amerika????????

   Beantwoorden
   • Hoi Leon! Leuk dat je meedoet aan deze winactie. Voor je reis naar Zuid-Amerika zou het vast goed van pas komen 😉

    Beantwoorden
 • Jos Wezelenburg

  Wauw wat super chill zou dit zijn voor de geplande half jaar zuid Amerika met mijn vriendin. Ik ben nog op zoek naar prachtige onontdekte plekken om haar mijn vrouw te maken ;)!

  Beantwoorden
 • 6 januari 2020 ga ik voor het eerst de reis van mijn leven maken, namelijk voor 5 maanden backpacken in midden en zuid Amerika. Dit boek lijkt me geweldig, enerzijds om tips te krijgen vooraf en anderzijds om herinneringen te blijven herhalen achteraf. Het lijkt me een aanwinst voor mijn eerste lange reis om dit boek te mogen winnen!!

  Beantwoorden
  • Hoi Marit, leuk dat je meedoet aan deze winactie! Dit boek kan je zeker helpen tijdens de reis van 5 maanden!

   Beantwoorden
  • Dit is nog mooier dan LP????, mooi als voorbereiding op een reis door Zuid Amerika,

   Beantwoorden
   • Hoi Monique, het boekje staat absoluut vol met mooie tips buiten de gebaande paden dus zeker de moeite waard!

    Beantwoorden
 • Aah wat gaaf! Ik ben net afgestudeerd als Latijns Amerikanist en buiten de paden gaan is wat ik graag doe! Een boek met deze prachtige fotos lijkt me fantastisch om mee te nemen tijdens mijn volgende bezoek!

  Beantwoorden
 • Momenteel in Zuid Amerika (Colombia) en ik wil heel graag meer ontdekken! Dus fingers crossed voor dit toffe boek!!

  Beantwoorden
 • Ruben Bourdeaux

  Net terug uit Brazilie, waar ik het mooie Chapada Diamantina NP heb leren kennen, volgt er over 6 weken een vervolg in Chili. In de Atacama-regio beklom ik reeds een paar bergen met een zesduizender als letterlijk hoogtepunt en stond ik versteld van de schoonheid van Valparaiso, deze keer zal een zuidelijker deel aan bod komen. Ik kijk er naar uit en doe graag een beetje inspiratie op voor vele vervolgreizen (Venezuela zou écht eens op de planning moeten terechtkomen).

  Beantwoorden
  • Hoi Ruben, wat een mooie plekken heb je al gezien en volgens mij heb je ook mooie plannen! Dit boek zou goed van pas komen voor jou 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.