11 TipsArtikelenEuropaSpanje

Onze 11 tips voor je citytrip naar Sevilla

Na een citytrip naar Londen hebben we (Judith en haar moeder) begin april 2019 een stedentrip gemaakt naar Sevilla. We hebben hier 4 dagen verbleven en hadden vliegtickets via Transavia gekocht. Via het boekje time tot momo Sevilla, hebben we een hoop highlights af kunnen strepen. Daarom in dit artikel de 11 tips voor een citytrip naar Sevilla.

We vertrokken vanaf Schiphol en binnen 2,5 uur vliegen waren we in Sevilla. Vanuit hier was er de mogelijkheid om met de bus in 45 minuten (buslijn EA) naar het centrum te gaan. Via Airbnb hadden we een appartement net buiten het centrum geboekt. Binnen 10 minuten liep je zo het oude centrum in. Het appartement was op de begane grond en het had twee bad- en slaapkamers. Daarnaast had het een klein terrasje waar je eventueel nog kon zitten. Na het inspecteren van de kamers, zijn we op pad gegaan.

Via Airbnb hadden we een groot appartement geboekt.
Booking.com
1. Plaza de España
Plaza de España

Het prachtig plein is genaamd Plaza de España en wordt omgeven door een kanaal met vier bruggen en verschillende keramieken banken waarop alle provincies van Spanje worden uitgebeeld. Het halfronde plein werd door Aníbal González ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse expositie van 1929. Als je naar boven gaat bij één van de trappen, heb je een mooi uitzicht over het gehele plein. De grootte van het plein en de keramieken banken maakten grote indruk op ons. Zeker een van de tips voor een citytrip naar Sevilla dus.


2. Real Fábrica Tabacos 
Real Fábrica Tabacos 

Vroeger was dit een tabaksfabriek waar duizenden vrouwen sigaren rolden. Nu is het een universiteitsgebouw. Je kunt hier gratis even binnen kijken. Van de fabriek kun je vrijwel niets zien. Wel is het gebouw mooi om te zien.


3. Jardines de Murillo
Jardines de Murillo

Dit park loopt parallel aan de tuinen van het Real Alcázar. Het is een mooi en rustig park waar een monument staat ter ere van Columbus. Ook zijn hier gigantische, grote en bijzondere bomen te zien.


4. Catedral de Santa María de la sede
Catedral de Santa María de la sede

De must see van Sevilla. Het kan hier verschrikkelijk druk zijn. Er wordt aangeraden om tickets vooraf te kopen zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. Wij hebben dit niet gedaan en konden rond 16:00 uur de kathedraal bezoeken zonder te wachten. Na de Sint Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen is dit het grootste kerkgebouw van Europa en het grootste gotische bouwwerk van de wereld. Het graf van Christoffel Columbus is hier te bewonderen, al ligt hier alleen zijn linkerknieschijf volgens onderzoek.

Daarnaast zijn de prachtige kunstwerken, de mooie altaren en kappelen indrukwekkend om te zien. Met een audiotour kregen we in het Engels uitleg en werd al snel duidelijk dat deze schatten middels de ontdekkingsreizen en aflaat zijn verzameld. Het opvallendste kunstwerk is het immense hoofdaltaar, de capilla mayor. In het midden bevindt zich het dertiende-eeuwse beeld van Virgin de la sede, omgeven door vierenveertig uit hout gesneden voorstellingen uit het leven van Christus en Maria. Al dit houtsnijwerk is verguld met goud. De giralda is hierbij ook praktisch om meteen te bezoeken. Middels hellingen kun je naar boven in deze toren en heb je een prachtig uitzicht over de stad.


5. Fietstour door de stad met Baja Bikes Sevilla
Baja Bikes Sevilla

In heel de stad zijn verschillende bedrijven die fietstours aanbieden. Via Baja Bikes Sevilla hebben wij de highlights fietstour gedaan. Om 10:00 uur werden we bij het bedrijf Andalucia tours and discovery verwacht. Hier stond de groep, bestaande uit 13 andere Nederlanders, en onze Nederlandstalige gids Danny te wachten. Op degelijke fietsen hebben we de highlights van de stad gezien en goede uitleg van Danny gehad. We hebben door de wijken El Arenal, Triana, Santa Cruz en María Luisa gefietst.


Wil je net als ons een handig time to momo stadsgids voor jouw bezoek aan Sevilla?

Boek dan via time to momo je hotelovernachting en krijg er een cadeau!


6. Plaza de toros
Plaza de toros

Het oudste en één van de mooiste stadions voor stierengevechten in Spanje. In de arena is een museum ondergebracht over de geschiedenis van de stierengevechten. Verder hangen er portretten en kostuums van torero’s. We hebben hier een interessante rondleiding gekregen waarbij we in de arena een kijkje mochten nemen en het altaar gezien hebben waar de torero’s bidden voor bescherming. Op maandag tussen 15:00 uur – 19:00 uur is de entree trouwens gratis.


7. Metropol Parasol
7. Metropol Parasol

Eind maart 2011 werd deze houten constructie geopend. Voor de prijs van €3,00 per persoon kun je naar boven en er een ronde overheen lopen. Vanaf het hoogste punt heb je mooi uitzicht over de stad. Onder de grond zit het Antiquarium: een aantal archeologische vondsten uit de Romeinse en Almohade tijd.


8. Basílica de Jesús del Gran Poder
Basílica de Jesús del Gran Poder

Op Plaza de San Lorenzo staat deze kerk die vernoemd is naar het houten Christusbeeld van 1,81 meter hoog. In deze basiliek kun je achter het altaar langs lopen om de hiel van de Zoon van God even aan te raken. Op het moment dat wij hier waren, was een mis gaande en hebben we dit helaas niet kunnen doen.


9. Monasterio La Cartuja
Monasterio La Cartuja

Dit voormalige klooster wat ook een keramiekfabriek is geweest, dient nu als museum voor moderne kunst. Buiten zijn al bijzondere kunstwerken te aanschouwen. Het klooster is ook een prachtig gebouw om te zien.


10. Centro Cerámica Triana
Centro Cerámica Triana

Bij dit kleine museum krijg je een historisch overzicht van de keramiektraditie van Sevilla. De entree is gratis als je een ticket kunt laten zien voor het Real Alcazar. We hebben hier een half uurtje rondgelopen en gekeken hoe het aardewerk werd gemaakt. Leuk om even gezien te hebben. Naast het museum zit Cerámica Sana Ana, een souvenirwinkel waar je alles van keramiek kan kopen. Natuurlijk hebben wij een prachtig tegeltje als souvenir uitgekozen.


11. Real Alcázar
Real Alcázar

Het koninklijk paleis van Sevilla is zeker een van de tips voor deze citytrip. Prachtige gebouwen met de typerende keramiek en grote tuinen met veel verschillende bloemen, planten en bomen. Een bekend deel van het paleis is de Patio de las Doncellas.  Deze patio werd aangelegd door Moorse bouwmeesters in opdracht van Peter I. Centraal in de patio is een langwerpige vijver, omgeven door verzonken tuinen en een galerij die toegang geeft tot ontvangstzalen. Verschillende films en series zijn in en om het paleis gefilmd zoals Game of Thrones.

Het is verstandig om vooraf kaarten te kopen voor dit paleis zodat je niet lang hoeft te wachten. Op het moment dat wij gingen, hoorden we mensen zeggen dat ze al anderhalf uur stonden te wachten. Wij hebben via Baja Bikes tickets gekocht. Ook via de site van het Real Alcázar is het simpel om kaarten te bestellen. Je moet hierbij ook een tijdslot aangeven wanneer je het paleis wilt bezoeken. Wanneer je aankomt bij de entree van het paleis, staan er twee wachtrijen. De lange, rechtse rij is voor mensen die geen ticket hebben, de korte, linkse voor mensen die wel een ticket hebben. Op maandagen in april tot en met september is de toegang tussen 18:00 uur en 19:00 uur gratis en in oktober is dat het geval op maandagen tussen 16:00 uur en 17:00 uur.


Dit waren onze tips voor een citytrip naar Sevilla.

Mocht je nu binnenkort deze Spaanse stad gaan bezoeken dan zal je vast iets hebben aan deze 11 bezienswaardigheden!


[bdotcom_bm bannerid=”4929″]

Een gedachte over “Onze 11 tips voor je citytrip naar Sevilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.